Tek kişilik açlık grevi

Tek kişilik açlık grevi

Diyarbakırlı Ahmet Ay, Türkiye'de İnegöl ile Dörtyol başta olmak üzere artan çatışma ortamını protesto etmek için açlık grevi başlattı.

Diyarbakır'da 'İnsan ve Erdem Hareketi' adında bir grubun da sözcülüğünü yapan Ahmet Ay, tek kişilik açlık grevini başlattı. Artık annelerinin yüreğinin yanmaması, Kürt ve Türk çocuklarının ölmemesi için insanlık vicdanına seslendiğini belirten Ay, "Ne olur, ülkemizi saran ve bir türlü bırakmayan bu şiddet ve çatışma ortamının durması için sağduyulu, insani ve barıştan yana tavır ortaya koyalım. Bütün silahların susmasını isteyelim." dedi.

"Kana Dur Girişimi'ne de destek veren Ahmet Ay, Diyarbakır'ın ofis semtinde yaptığı basın açıklamasında, şiddet ve kanın, bugüne kadar acı ve gözyaşı dışında hiçbir şey vermediğini belirtti. Herkesin evlerinin balkonundan Türkçe ve kürtçe 'artık yeter' şeklinde bağırmasını isteyen Ay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şövenist, ırkçı ve şiddetten beslenen tarafların önce Muğla, sonra İnegöl ve Dörtyol'da ortaya koydukları kaos ortamı provalarının neye mal olacağını bilmiyor muyuz? Mossad böylesi fırsatları kaçırır mı? Biz Malazgirt için Alparslan'a, Kudüs için Selahaddin'e destek verdiğimizi unuttuk mu? Bu kardeşliği kendimize çok mu görüyoruz? Bütün silahların susması için bugün itibariyle açlık grevi başlatarak üzerimdeki sorumluluğu yerine getiriyorum. Her yanımızı saran ateşin sönmesi için, Kürt ve Türk çocuklarının ölmemesi için, annelerin ağlamaması için hiç olmazsa dua edelim."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :