Tekel İşçileri İçin Talimat

Tekel İşçileri İçin Talimat

Başbakan Erdoğan'ın, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu başkanlığındaki heyeti kabulü sona erdi.

Başbakan Erdoğan'ın, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu başkanlığındaki heyeti kabulü sona erdi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Kumlu, "Haftaya yeniden buluşacağız" dedi.

 

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TEKEL işçilerinin sorunu ile ilgili olarak, ''Bir çalışmayı gerektiriyor. Bu anlamda önümüzdeki hafta sonuna kadar bu çalışmanın neticesini görünce Sayın Başbakan bizi tekrar çağıracak, oturup değerlendireceğiz'' dedi.

Kumlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk-İş yöneticilerini kabulünün ardından, Başbakanlık Resmi Konutu'ndan ayrılırken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

Başbakan Erdoğan ile 45 gündür sokakta, soğukta, ayazda, kadın-erkek, Türk-İş önünde eylem yapan arkadaşlarının sıkıntılarını iki saat konuştuklarını ifade eden Kumlu, Erdoğan'ın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'ya talimat verdiğini ve onların da görüşmeye katıldıklarını söyledi.

 

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, ''Onlar da geldiler, beraberce onlarla da müzakere ettik, ne yapılabilirliği konusunda. Tabii bir çalışmayı gerektiriyor. Bu anlamda, önümüzdeki hafta sonuna kadar bu çalışmanın neticesini görünce Sayın Başbakan bizi tekrar çağıracak, oturup değerlendireceğiz'' diye konuştu.

 

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TEKEL işçilerinin sorunu ile ilgili olarak, ''Hükümet tarafından yapılacak çalışmayı görmeden, kendilerinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da birşey söylemesinin mümkün olmadığını'' söyledi.

 

Kumlu, Başbakan Erdoğan'ın Türk-İş yöneticilerini kabulünün ardından, Başbakanlık Resmi Konutu'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Mustafa Kumlu, bir gazetecinin, ''Bugünkü görüşmeden sonra umutlu musunuz?'' sorusu üzerine, ''Şu iki saatlik görüşme bile bu işin nasıl yürüdüğünü gösteriyor. Onun için burada 'umutluyuz, olumlu, olumsuz' ifadelerini kullanıp, sonradan bir olumsuzluk olursa yanlış anlaşılır. Onun için biz çalışmayı görmeden, bizim de Sayın Başbakan'ın da birşey söylemesi mümkün değil. Çalışmayı gördükten sonra sizlerle tekrar paylaşırız'' dedi.

 

Bir gazetecinin, ''Bu çalışmanın içeriğini bizlerle paylaşır mısınız'' sözleri üzerine Kumlu, çalışmanın içeriğini paylaşamayacaklarını çünkü çalışmanın içeriğinin ne olacağının belli olmadığını ifade etti.

 

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, ''TEKEL işçilerinin Türk-İş önündeki eylemlerinin devam edip etmeyeceği'' yönündeki soru üzerine de şunları söyledi:

 

''Neticeyi almadan oradaki insanlara birşey söyleyemeyiz. Bu neticeyi aldıktan sonra. Sayın Başbakan'ın onun için 'üç beş gün içerisinde bu işi halledin' demesinin nedeni de bu. Yani 'çalışmayı bitirin'. O çalışmayı gördükten sonra biz arkadaşlarımızla oturup, sizinle, onlarla 'arkadaş durum bu', 'gidin' mi diyeceğiz, eyleme 'devam edin' mi diyeceğiz? Orada belli olacak. Bundan başka söyleyeceğim birşey yok.''

 

''4C'den geri dönüş var mı?'' sorusuna Kumlu, ''4C midir, 4B midir? Mevcut bizim şartlarımızı, bizim düşüncelerimizi biliyorsunuz. Arkadaşlarımızın özlük haklarıyla başka kamu kurum kuruluşlarına aktarılmaları. Ama bu bir maliyet gerektiriyor. Bunların hesabı kitabı yapılacak. 4C mi olacak, 4B mi olacak? Bununla ilgili yorum yapmak yanlış olur'' yanıtını verdi.

 

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, başka bir soru üzerine de Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin saat 18.00'de başladığını, daha sonra görüşmeye bakanların da katıldığını söyledi.

 

Kumlu, daha sonra TEKEL işçilerinin eylemlerine devam ettiği Türk-İş Genel Merkezi'ne giderek, işçilere görüşme konusunda bilgi verdi.

 

Etiketler :