Tekel işçileri İN Belediye işçisi OUT

Tekel işçileri İN Belediye işçisi OUT

İzmir'in Karşıyaka ilçesinin CHP'li belediyesine ait Kent AŞ'den çıkarılan işçilerin eylemlerini görmezden geldiği iddia edilen CHP, Tekel işçilerine gösterdiği yakın ilgiyi devam ettirdi.

Partinin Karşıyaka ilçe kongresinin yapıldığı Mavişehir Kapalı Spor Salonu'nda Tekel işçilerine de yer verildi. Kent AŞ mağdurları ise salona alınmadıklarını ileri sürerek, tepki gösterdi.

Yaklaşık sekiz aydır seslerini duyurmak için her yolu deneyen işçiler, salonun kapısına dayandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kongreye gelişi sırasında işçilerle görüştü. "İşçilerin ilçe belediyeleri size bağlı değil mi? Bize destek olun" çağrılarına, "İl Genel Meclisi üyelerinin, belediye başkanlarının Büyükşehir Belediye Başkanı'na yaptığı konuşmalarına bakın. Kimin kime bağlı olduğunu anlarsınız." diye cevap verdi.

Tekel işçilerinin eylemine destek veren, ancak kendilerini muhatap kabul etmeyen CHP'li milletvekilleriyle konuşup sıkıntılarını anlatmak isteyen Kent AŞ mağduru işçiler, eşleri ve çocuklarıyla birlikte CHP Karşıyaka ilçe kongresinin yapıldığı spor salonunun önüne, saat 10.00 sıralarında gitti. Taşıdıkları pankart ve attıkları sloganlarla sıkıntılarını ifade etmeye çalışan işçiler, salondaki partililere ulaşmaya çalıştı, ancak kendilerini dinleyecek CHP'li yetkili bulamadı. Kent AŞ işçileri içeriye alınmazken Tekel işçileri, salonun bir köşesinde çeşitli pankartlarla yaşadıklarını tiyatro şeklinde sergilemeye çalıştı. CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Canan Arıtman ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, işçilere görünmeden başka kapıdan salona girdi. Milletvekili Oğuz Oyan, ayaküstü konuşurken birçok partilinin de işçileri görmezden geldiği belirtildi.

Başkan Kocaoğlu ise işçileri dinleyerek, Kent AŞ konusunda tutumunun başından beri aynı olduğunu söyledi. Kocaoğlu, "Kent AŞ problemi çıktığı günden bugüne kadar ben her yerde, her kademede, her makamda bu işçilerin sokağa çıkarılmamasını savundum. Bunu herkes biliyor. Ben sizi işten çıkarmadım, beş altı seneden beri hiç kimseyi işten çıkarmadım. Bu iş, benim işim değil. Her yerde bunun yapılmamaması gerektiğini belirttim. İki belediye başkanının, sorunu kendi arasında çözmesi gerektiğini söyledim, hâlâ aynı görüşteyim." şeklinde konuştu.

Kongre salonunun önünde zaman zaman CHP delegeleriyle işçiler arasında tartışmalar yaşandı. Atılan işçilerden Bülent Keneş, gerçeklerle yüzleşmek istemeyen CHP'lilerin, kendilerine selam bile vermeyerek arka kapıdan kaçmayı tercih ettiğini öne sürdü. İşlerinin, aşlarının, ekmeklerinin ellerinden alındığını savunan Keneş, "Gelin, işinize sahip çıkın. Biraz olurlu olun, biz burada açlıktan bağırıyoruz." dedi.

CHP GENEL BAŞKANI DENİZ BAŞKAL, KENT AŞ İŞÇİSİYLE DAVALIK OLDU

İzmir ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a plastik şişe atan Kent AŞ işçisi Ömer Yıldırım'ın davalık olduğu ortaya çıktı. Kent AŞ'de 10 yıl çalıştıktan sonra Başkan Cevat tarafından işten atılan dört çocuk babası Yıldırım, şise olayına da açıklık getirdi.

Baykal'a düşmanlığı olmadığını söyleyen Yıldırım, "Biz ekmeğimizi, işimizi istiyorduk. Havaalanında jop yedik, biber gazı yedik. Ben de o ortamda elimdeki şu şisesini istemeyerek attım." diye konuştu. Kendisine dava açıldığını, 2010 Ocak ayındaki davada CHP Genel Başkanı Baykal'ın müşteki olarak göründüğünü ifade eden Yıldırım, "Baykal bizimle görüşseydi, biz ona karanfil verirdik, ancak görüşmedi. Baykal artık Kent AŞ işçilerine sahip çıksın." şeklinde konuştu.

Etiketler :