Tekel işçilerine polis engeli

Tekel işçilerine polis engeli

4-C statüsüne geçmeyi kabul etmeyerek Ankara'da eylem yapmak için çevre illerden gelen eylemcileri taşıyan otobüslerin şehre girişlerine izin verilmiyor.

Polis ekipleri, eylem nedeniyle İstanbul ve Konya yollarındaki Maliye noktalarında, Samsun yolundaki ışıklı kavşakta, Eskişehir yolunda da Ümitköy Kavşağı'nda polis noktaları oluşturdu. Ankara Garı ve Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde de güvenlik önlemleri artırıldı.

Sabah erken saatlerinde ana güzergahlarda polisler, eylemcileri taşıdığı tespit edilen ve plakaları önceden bildirilen otobüsleri durdurdu. İşçi temsilcileriyle konuşan polis yetkileri, işçilere Ankara Valiliğinin kararını hatırlatarak eylemin yasa dışı olduğunu ifade etti. Otobüslerin şehre girişlerine izin verilmezken eylemcilerin bekleyişi sürüyor.

TÜRK-İŞ ÖNÜNDE TOPLANMALARINA İZİN VERİLMİYOR

Çeşitli illerden gelen Tekel işçilerinin TÜRK-İŞ önünde toplanmalarına izin verilmiyor.

Ankara'ya ulaşan işçilerden bir bölümü sabah saatlerinde Mithatpaşa Caddesi'nde bir araya geldi. Sendikanın çağrısı üzerine TÜRK-İŞ Genel Merkezi önüne gitmek isteyen işçiler, yolların çevik kuvvet ekipleri tarafından kapatılması nedeniyle genel merkeze ulaşamadı.

Slogan atan işçilerin sayılarının artması nedeniyle Mithatpaşa Caddesi zaman zaman trafiğe kapandı. Polis de işçilere dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Polisin yolun trafiğe açılması için kalkanlarıyla grubu kaldırıma yönlendirmek istemesi üzerine işçilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. İşçilerin TÜRK-İŞ Genel Merkezi çevresindeki bekleyişleri sürüyor.

Bu arada polis, işçilerin daha önce eylemlerini sürdürdüğü TÜRK-İŞ Genel Merkezi önüne ve Sakarya Caddesine açılan sokak başlarında geniş önlemler aldı.

Etiketler :