Tekin ile Sav Gerilimi

Tekin ile Sav Gerilimi

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu havaalanında Parti Meclisi üyesi Tekin karşılarken Genel Sekreter Sav ortalarda gözükmedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu havaalanında Parti Meclisi üyesi Tekin karşılarken Genel Sekreter Sav ortalarda gözükmedi.Çorlu’ya gitmek için parti otobüsüne binen Kılıçdaroğlu’nun yanında ise Tekin’in değil Sav’ın olması dikkat çekti.

CHP’de yönetimin değiştiği kongre sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav ve Parti Meclisi üyesi Gürsel Tekin’in bir araya geleceği İstanbul’da gazeteciler bir türlü üçünü bir arada görüntüleyemedi. Havaalanında Tekin tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, yola Önder Sav’la devam etti.

Soruları “Sonra sonra” diyerek yanıtsız bırakan Kılıçdaroğlu, parti otobüsüyle Trakya gezisine çıktı. Gazetecilerin alınmadığı parti otobüsüne sadece Sözcü Gazetesi ve Halk TV muhabiri alınması dikkat çekti. Havalimanında dikkat çeken bir başka şey ise; Kılıçdaroğlu’nu karşılamak için bekleyen kalabalığın “İnadına başkan, Gürsel başkan” diye slogan atması oldu. Sorularını yanıtlayan Tekin, “İstanbul Teşkilatı’nca istenmediği” iddialarının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

OTOBÜSTE SAV VAR, TEKİN YOK

“İki ay önce bu ilçe başkanlarımız beni oy birliği ile seçti. Benim ilçe başkanları ile bir sorunum yok. Ben örgüte bakarım” Havaalanında Tekin tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu’nun yanında Sav gözükmezken, Çorlu’ya gitmek CHP otobüsüne binen Kılıçdaroğlu’nun bu kez yanında, Tekin değil Sav’ın olması dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, burada bir gazetecinin, “‘34 ilçe başkanının, Tekin’in İstanbul İl Başkanı olarak dönmesini istemedikleri” yönünde haberler çıktığını hatırlatması üzerine şöyle konuştu: “Tekin’in Trakya gezisine davet edilmediği iddiası kesinlikle doğru değil. 80 tane Parti Meclisi üyesi var. Tekin’e yönelik herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Gürsel Tekin kendisi bana havaalanında bu geziye katılamayacağını ifade etti.”


Etiketler :