Teknolojik Tebliğ Yöntemi

Teknolojik Tebliğ Yöntemi

Hayatlarında ilk defa camiye giren Avrupalı ve Rus turistlerin İslam dinine karşı ön yargıları yıkılıyor

Abdurrahman Büyükkeskin'in haberi:

Antalya'nın Manavgat ilçesi Külliye Camii, Side Fatih Sultan Mehmet ve Selimiye Camii'ne ziyarete gelen Avrupalı ve Rus turistlere din görevlileri ve turist rehberleri tarafından Almanca, İngilizce ve Rusça olarak İslam dini hakkında bilgilendirme yapılıyor. Side Selimiye Camii imam hatibi Fatih Atik, mabet girişine koydukları görüntülü ekran sistemiyle Rusça, Almanca ve İngilizce olarak turistlere yönelik genel bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Camiye gelen turistlerin bazılarının vakit namazlarının nasıl kılındığını yerinde görmek için namaz saatlerini beklediklerini belirten Fatih Atik, "Camimize gelen turistlere dinimizle ilgili ilk elden ve doğru bilgilendirme yapıyoruz. Turistlerle, sohbet ederken hayatında ilk defa camiye Türkiye'de girdim sözü bizi çok mutlu ediyor. Camiye çekinerek giren turistler, bilgilendirme sonrası mutlu ve güler yüzlü ayrılıyor. Hatta çoğu hayatlarında ilk defa camiye Türkiye'de girdiğini belirtiyor. Ön yargılarının ve bakış açılarının değiştiğini ifade ediyor. Bu sözleri duymak bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

Side Fatih Sultan Mehmet Camii İmam Hatibi Hasan Hüseyin Güner, bölgenin turizm yöresi olmasından ötürü yazın camiye ziyaret için çok sayıda turistin geldiğini dile getirdi. Camiye gelen turistlere, turist rehberleri aracılığıyla İslamiyet ile ilgili genel bilgilendirme yaptıklarını kaydeden Hasan Hüseyin Güner, isteyen turistlere İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca ve Felemenkçe Kur'an Kerim bulma hususunda yardımcı olduklarını söyledi.

Yılın 12 ayı Manavgat Külliye Camii'ne yoğun turist ziyareti olduğunu belirten imam hatip Mustafa Yılmaz, yaz döneminde mabedi ortalama 500 turistin ziyaret ettiğini aktardı. Ziyarete gelen turistlerin caminin dış ve iç mimari yapısına hayran kaldıklarını ifade eden Yılmaz, turistlere İslam dininin genel kaideleri yanı sıra abdest alımı ve namaz kılınmasını uygulamalı gösterdiklerini kaydetti. Yılmaz, "Cami ziyareti sonrası Rus, Alman, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransız, Danimarka, Norveç, İsveç, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti ve İsviçreli turistlerin Müslümanlıkla ilgili ön yargıları kırılıyor. Turistlerin bazıları hayatlarında ilk defa bir camiye girdiklerini söylüyor. Genel bilgi sahibi olan turistlerde İslam dini hakkında geniş bilgi sahibi olmak için kendi dillerinde Kur'an alıyor. " diye konuştu.

Manavgat Külliye Camii'ne getirdikleri turistlere bir saate yakın İslam diniyle ilgili bilgilendirme yaptıklarını belirten Anex Tur turist rehberi Muhammet Çetin ise din görevlisiyle birlikte abdest alımı ve namaz kılınmasını uygulamalı gösterdiklerini ifade etti. Çetin, turistlerin cami ziyaretinden mutlu ve huzurlu ayrıldığını belirtti. Hayatında ilk defa Müslümanların mabedine ziyaret amaçlı girdiğini belirten Alman mimar Anna Koll, cami ziyareti sonrası İslam diniyle ilgili geniş çaplı bilgi sahibi olmak için Almanca Kur'an satın aldığını söyledi. Anna Koll, cami ziyareti ve bilgilenme sonrası İslam diniyle ilgili yanlış bilgilenme sahibi olduğunu kaydetti. Koll, "Cami ziyareti sonrası İslam diniyle ilgili eksik bilgi sahibi olduğumu anladım. Ateist bir mimarım. Allah inancı ve İslam la ilgili bilgi sahibi olmak için Almanca Kur'an ve dini kitaplar aldım. " diye konuştu. Risalehaber

Etiketler :