Telekom'un yönetimine piyasalardan güvenoyu

Telekom'un yönetimine piyasalardan güvenoyu

Son 5 yılda yaptığı yatırımlar ile dev bir teknoloji şirketine dönüşen Türk Telekom'un geçen hafta atanan yeni yönetimine piyasalardan güvenoyu geldi.

 

Önceki haftalarda Borsa'da 6,15 TL'lik fiyat ile zirve yapan şirket hisseleri, geçen hafta 6,35 ile yeni bir rekor kırdı. Türk Telekom haftayı 6,30'luk hisse fiyatı ve 22 milyar TL'yi aşan piyasa değeri ile tamamladı. Böylece bayrağı önceki genel müdür Dr. Paul Doany'den devralan Türk Telekom'un yeni genel müdürü Gökhan Bozkurt ve ekibine bir anlamda piyasalardan güvenoyu gelmiş oldu.

Türk Telekom büyüklüğündeki şirketlerde genel müdür değişikliği hisse fiyatını etkileyebilecek önemli bir faktör olarak gösteriliyor. Şirketin fiyat istikrarını koruması ve yükselmeye devam etmesi, hem yönetime hem de şirketin vizyonuna piyasaların olumlu bakışının bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Türk Telekom, bu piyasa değeri ile şu an İMKB'de işlem gören şirketler arasında en değerli 4. şirket konumunda. Şirketin piyasa değerinin artması devleti de yakından ilgilendiriyor. Çünkü Türk Telekom'un yüzde 30'luk hissesi halen kamuya ait bulunuyor. Böylece kamunun elindeki hisselerin de değeri yükselmiş oluyor.

Türk Telekom, özelleştirmenin ardından yatırımlarına hız vermişti. Altyapı ve teknolojiye odaklanan şirket, 8 milyar TL'yi aşan yatırıma imza attı. Ayrıca Invitel'in satın alınması ve JADI Link gibi anlaşmalar ile bölgesel güç olma yolunda çok önemli adımlar atıldı. Şirketin satın almalara ayırdığı kaynak 800 milyon doları aştı. Türk Telekom markası da bu gelişmelerden payını alıyor. Şirketin markası son iki yıldır Türkiye'nin en değerli markası olarak belirleniyor. Geçtiğimiz günlerde bir İngiliz marka değerleme şirketi, 1,6 milyar dolar ile Türk Telekom'un Türkiye'nin en değerli markası olduğunu açıklamıştı.

16 bin çalışanını iftarda bir araya getirdi

Türk Telekom, 12 bölge müdürlüğü ve 81 ildeki toplam 16 bin personelini dev bir iftar organizasyonunda buluşturdu. İftar organizasyonunda 100 noktadan canlı yayınlanan ve video konferans sistemleriyle kurulan ağ ile tüm noktalar arasında anında iletişim kuruldu. İftar yemeğinin, Ankara üzerinden video konferans aracılığıyla tüm illerde canlı olarak izlenmesi sağlanırken, şirketin 12 bölge müdürlüğü çalışanları da interaktif olarak yayına katıldı. Türk Telekom'un çalışanlarına yönelik yayın yapan İletişim TV üzerinden canlı olarak takip edilen buluşmada, Türk Telekom ve grup şirketleri yöneticileri de hazır bulundu.

Etiketler :