Telekulakları Jandarmayı Gerdi!

Telekulakları Jandarmayı Gerdi!

Jandarma, Şener Eruygun döneminde 1 Milyon 100 bin dolar tutarındaki dinleme cihazı alımlarının cevabını veremiyor.

Jandarma, Şener Eruygun döneminde 1 Milyon 100 bin dolar tutarındaki dinleme cihazı alımlarının cevabını veremiyor. Cihazların fatura ve ithalat belgeleri imha edilmiş...

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Jandarma eski Genel Komutanı Şener Eruygun döneminde "kayıp örtülü ödenekten" alındığı belirtilen 1 milyon 100 bir dolar tutarındaki dinleme cihazlarının Jandarma envanterine kayıtlı olup olmadığını  incelemek  üzere Başbakanlık Teftiş Kurulu öncülüğünde kurulan komisyon çalışmalarını tamamladı.

 

Jandarma Genel Komutanlığı'nda teknik techizatı ve envanter kayıtlarını tek tek inceleyen komisyon, cihazların Ergenekon yapılanmasında kullanılmış olma ihtimalini ve gerçekten böyle bir alımın yapılıp yapılmadığını da araştırdı.

 

Ancak Eruygun döneminde örtülü ödenekten alındığı öne sürülen dinleme cihazlarının envanterde kayıtlı 8 adet  internet , 5 adet GSM takip cihazı arasında olup olmadığı saptanamadı.

 

Jandarma'dan müfettişlere verilen yanıtta, İngiltere'den satın alınan Rus malı cihazlara ait fatura ve ithalat belgelerinin imha  edildiği  belirtildi. Jandarma'nın ithalat belgelerini ve faturayı imha etmesinin, mevzuata aykırı olduğu belirtilirken, Ergenekon savcılığı, soruşturmayı derinleştirdi ve Jandarma'nın bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı Mülkiye müfettişlerinin de soruşturmayı sürdürmelerini istedi.

 

Habertürk

 

Etiketler :