Televizyonda ağlayan eş katili çıktı

Televizyonda ağlayan eş katili çıktı

Karaman’da Muhammet Sağkör’ün nikâhsız olarak birlikte yaşadığı Asuman Yörük’ü öldürdüğü ve arkadaşının yardımıyla harabe bir binaya gömdüğü ortaya çıktı. Sağkör, bir TV programında eşinin kayıp olduğunu öne sürmüştü

Karaman’ da Muhammet Sağkör’ün (32), bir televizyon programına çıkıp 35 gündür kayıp olduğunu ve çok sevdiğini öne sürdüğü, nikâhsız olarak birlikte yaşadığı Asuman Yörük’ü (34) öldürüp evinin yakınındaki harabe binaya gömdüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak Muhammet Sağkör ve cesedi gömmede kendisine yardımcı olduğu öne sürülen Hakan B. (32) gözaltına alındı.
İnşaat işçisi Muhammet Sağkör, internette tanıştığı ve Sakarya’da oturan Asuman Yörük’ü ailesinden istedi. Resmi nikâh yapılmadı. Yaklaşık 2.5 yıldır bir arada olan çift, Karaman’da Sağkör’ün evinde yaşamaya başladı. Asuman Yörük, geçen yıl ölen babasından miras kalan arsayı satıp parasını da bankaya yatırması için ocak ayının başında Muhammet Sağkör’e verdi. Sağkör, parayı yatırdığını söyledi. Kıskançlık yüzünden çıkan bir tartışma sırasında Asuman Yörük, ayrılmak istediğini, Muhammet Sağkör’den bankaya yatırdığı parayı çekip kendisine vermesini istedi. Bunu kabul etmeyen Sağkör, Yörük’ü dövdü. Hastanede tedavi olan Yörük, taburcu olduktan sonra Sağkör’le yine kavga etti.

16 Ocak’tan beri ulaşılamadı
Bu sırada Asuman Yörük’ün Sakarya’daki annesi ve kardeşleri 16 Ocak’tan itibaren kendisine ulaşamadı. 27 Ocak’ta Karaman’a gelen yakınları, polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis, Muhammet Sağkör’ün ifadesine başvurdu. Sağkör de kavga ettiklerini, Yörük’ün evi terk ettiğini ve kaybolduğunu öne sürdü.

Düğümü miras parası çözdü
Bu arada Sağkör, iki hafta önce Asuman Yörük’ün annesiyle birlikte kayıpların konu edildiği bir televizyon programında canlı yayına çıktı. Ekranda ağlayarak eşini sevdiğini söyleyen Muhammet Sağkör, eşinden kalan mirastan bahsetti.
Programı takip eden Karaman Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, Muhammet Sağkör’ün miras kalan parayla ilgili olarak polisteki ifadesiyle çelişen konuşmalarından şüphelendi.
Çiftin banka hesaplarını incelemeye alan polis, Sağkör’ün söylediği tarihte eşinden aldığı parayı bankaya yatırdığını ancak paranın bir defada değil, değişik miktarlarda, aralıklarla çekildiğini saptadı. Ayrıca Asuman Yörük’ün babasından kalan emekli maaşının da, Muhammet Sağkör’ün arkadaşı Hakan B. tarafından bankadan ATM kartıyla çekildiği belirlendi.
Polis, Muhammet Sağkör ve Hakan B.’nin evinde arama yaptı ve Sağkör’ün evinde kan lekesi bulundu. Hakan B. ile birlikte gözaltına alınan Muhammet Sağkör, suçunu itiraf ederek, kayıp olduğunu öne sürdüğü Asuman Yörük’ü öldürdüğünü söyledi.

Tutuklandılar
Sağkör, ifadesinde Hakan B. ile 16 Ocak’ta eve geldiklerini, Yörük’ü kendisinden ayrılma kararında ısrarcı olunca bıçaklayarak öldürdüğünü, arkadaşı Hakan B. ile evlerinin yanında harabe halindeki binaya kazdıkları çukura gömdüklerini söyledi. Polis, önceki gece binada yaptığı çalışmada Asuman Yörük’ün cesedine ulaştı. Ceset, otopsi yapılmak üzere Karaman Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Yörük’ü öldürüp harabe binaya gömdüğü ortaya çıkan Muhammet Sağkör ile cesedi gömmede kendisine yardımcı olduğu öne sürülen arkadaşı Hakan B. tutuklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :