Televizyonu kapatıp Kur'an OKUYUN

Televizyonu kapatıp Kur'an OKUYUN

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu Diyarbakır'daki vaazda konuştu.

Diyarbakır'da cuma vaazı veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Akşamları yarım saat televizyonu kapatın, Kuran bilen ev halkı okusun. Evde kuran bilmeyen var ise ses kayıtlarından yardım alsın" dedi. Bardakoğlu, 2010 yılını "Kuran ve Peygamber Yılı" ilan edeceklerini söyledi.

"AKŞAM TELEVİZYONU KAPATIP KURAN OKUYUN"

Güneydoğu'daki 6 ilin müftüsü ile istişare bölge toplantısına katılmak için Diyarbakır'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İslam dünyasında 5. Harem olarak bilinen Ulu Cami'de cuma vaazı verdi. Diyarbakır'da birçok peygamber ve sahabe kabri olduğunu belirten, Bardakoğlu namaz ve Kuran-ı Kerim'in önemine değindi.
 
2010 yılını "Kuran ve Peygamber Yılı" ilan edeceklerini belirten Ali Bardakoğlu, "Kur'an geçmişimizi, yarınlarımızı ve bize, bizi tanıtır. Bu itibarla Kur'an ile buluşmak kendimizle buluşmak demektir. Okudukça kendimizi, rabbimizi tanır ve tüm kainatın bizim için yaratıldığını fark ederek rabbimize şükrederiz. Bunun için akşamları yarım saat televizyonu kapatın, Kuran bilen ev halkı okusun. Evde kuran bilmeyen var ise ses kayıtlarından yardım alsın" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZI PEYGAMBER AHLAKIYLA YETİŞTİRELİM"

Cami çıkışında gazetecilerin töre ve namus cinayetleri konusundaki sorusuna Bardakoğlu şu yanıtı verdi: "Önemli olan çocuklarımızı Kur'an-ı Kerim terbiyesi ve peygamber ahlakıyla yetiştirmektir. Çocuklarımızı iyi yetiştirirsek bu münferit örnekleri aşarız.
 
İnanıyorum ki bunu yaparsak, helali, haramı öğretirsek birçok olumsuzlukları aşarız. Dinimiz, aile saadetinin de temelidir. Önce Allah gönüllerimizde huzuru ikame etsin. Gönül dünyasında huzuru olmayanın ne aile huzuru ne de toplum huzuru olur. İnşallah hizmetlerimizi artırdıkça bu eksiklik de ikmal olur."

Etiketler :