"Temiz Seçim Platformu" siyasi partilere görüşme talep edecek.

"Temiz Seçim Platformu" siyasi partilere görüşme talep edecek.

Platform Sözcüsü Yaşar Okuyan:- "Amacımız bütünüyle seçimlerin gerçekten temiz, dürüst yapılması noktasındaki hassasiyetimizi, yani toplumun genel hassasiyetini bir sivil toplum hareketi olarak ortaya koymak"

ANKARA (AA) - Temiz Seçim Platformu Sözcüsü Yaşar Okuyan, bütün siyasi partilerle görüşme talebinde bulunacaklarını belirterek, "Amacımız bütünüyle seçimlerin gerçekten temiz, dürüst yapılması noktasındaki hassasiyetimizi, yani toplumun genel hassasiyetini bir sivil toplum hareketi olarak ortaya koymak." dedi.

Eski Bakan Yaşar Okuyan, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, geçen günlerde platform üyeleriyle bir araya geldiklerini, son yaptıkları toplantıya siyasi partilerden bazı kişilerin de katıldığını söyledi.

Toplantılarda seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını ve belirli sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Okuyan, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki günlerden itibaren iktidar ve muhalefet ayrımı yapmaksızın grubu olan bütün siyasi partilerin genel başkanlarından, Meclis'te temsil edilen partilerin genel başkanlarından randevu talep edeceğiz. Seçime katılma hakkına sahip yeni kurulmuş partilere de arkadaşlarımızı görevlendirerek mümkün olduğunca kendi görüşlerimizi, düşüncelerimizi herkese ulaştırmaya gayret edeceğiz.

Herhangi parti lehinde, aleyhinde bir tavrımız yok. Amacımız bütünüyle seçimlerin gerçekten temiz, dürüst yapılması noktasındaki hassasiyetimizi, yani toplumun genel hassasiyetini bir sivil toplum hareketi olarak ortaya koymak. Başta siyasi partilerimiz olmak üzere kamuoyuna düşüncelerimizi aktarmak amacıyla bu faaliyeti yapıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.