Temizöz İçin Düğmeye Basıldı

Temizöz İçin Düğmeye Basıldı

'Faili meçhuller davası'nda sanık Cemal Temizöz'ün dosyası Askeri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderiliyor.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi 'faili meçhuller davası'nda sanık Cemal Temizöz'ün avukatlarının dosyanın Askeri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi talebi değerlendirdi.

Mahkeme, sanık Temizöz'ün avukatlarının yazılı talebini dosyada avukatı olmayan mağdurlara bildirilip görüşleri alındıktan sonra Askeri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.

Şırnak'ta 1993-95 yılları arasında işlenen 20 cinayetten sorumlu tutulan ve aralarında Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski belediye Başkanı Kamil Atak ile itirafçıların da bulunduğu 7 sanık 11'inci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada sanık Cemal Temizöz'ün avukatı Mehmet Savaş Özdağ, dosyanın Askeri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi gerektiği konusunda daha önce yazılı dilekçelerinde yer alan beyanlarını tekrarladı. Mağdur vekillerinin ve iddia makamının sürenin geçirildiği ve delillerin toplanmaya başlandığı, bu nedenle dosyanın Uyuşmazlık Mahkemesi'ne gitmemesi gerektiği yönündeki görüşlerini kabul etmediklerini belirten Özdağ, dosyanın değerlendirme yapılmak üzere, dosyanın onaylı bir örneğinin Askeri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi gerektiğini yineledi.

Mahkeme, verdiği aranın ardından faili meçhuller davasının on birinci duruşmasıyla ilgili ara kararını açıkladı. Sanık Cemal Temizöz'ün avukatlarının dosyanın Askeri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi talebini duruşmada kendilerini avukat ile temsil ettirmeyen ve davanın tarafı konumunda bulunan mağdur ve katılanlara söz konusu talep dilekçesinin tebliğ edilmesi ve cevap dilekçelerinin mahkemeye sunulduktan sonra dosyanın Askeri Yargıtay'a gönderilmesine karar verdi.

Bütün sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, bir sonraki celsede tanık Mehmet Nuri Binzet ve diğer tanıkların dilenmesini kararlaştırarak duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Etiketler :