Tendürek Dağı Geçidinde tipi etkili

Tendürek Dağı Geçidinde tipi etkili

Yoğun kar yağışı ve tipi Doğu Anadolu'da etkili oluyor. Ağrı'yı Van'a bağlayan Tendürek Dağı Geçidi'nde çok sayıda araç yolda kalırken, ekipler yolu açık tutmak için yoğun çaba gösteriyor.

Nisan kar yağışı Doğu'da etkisini artırdı. Kar sebebiyle bölgede çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, Karayolları ekipleri yolları ulaşıma açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 3 gündür kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Tendürek Dağı Geçidi'nde ulaşımda aksamalar yaşanıyor. TIR sürücüsü Ali Batuk, yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle mahsur kaldıklarını ifade ederek, ekiplerin yoğun şekilde çalıştığını dile getirdi.

Karayolları greyder operatörü İsa Gök (47) ise 24 saattir çalıştıklarını ifade ederek, "Yolun trafiğe açık kalması için sürekli çalışıyoruz. Gündüz yolumuz açık ama gece sıkıntı yaşanıyor. Acil bir durum olmadığı sürece TIR ve otobüslerin Tendürek yolunu nisan ayının bitimine kadar kullanmaması gerekiyor. Bu güzergâhı kullanacak sürücülerin araçlarında çekme halattı ve zincir bulundurmaları lazım." diye konuştu.

Bu arada, bölgedeki vatandaşlar, evlerinin üzerini brandayla kapatırken, ellerine aldıkları süpürge ve küreklerle kar temizliği yapmaya çalışıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.