Tenekeci Abdullah Hakk'a yürüdü

Tenekeci Abdullah Hakk'a yürüdü

Bediüzzaman Said Nursi'nin Emirdağ'da bulunduğu dönemde hizmetinde bulunan Abdullah Gayretlioğlu (Tenekeci Abdullah) Hakk'a yürüdü.

105 yaşındaki Abdullah Gayretlioğlu, ilerleyen yaşına bağlı olarak hasta yatıyordu. Naaşı dün ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazı ile Emirdağ ilçe kabristanlığına defnedilen Abdullah Gayretlioğlu'nun cenazesine yüzlerce seveni katıldı.

Yakınları ve tanıyanlar Abdullah Gayretlioğlu (Tenekeci Abdullah) ileBediüzzamanSaid Nursi arasındaki bağı şöyle aktardı: "Üstad, Çarşı Camii'ne gelip giderken Tenekeci Abdullah'ın dükkanının önünden geçer ve 'Abdullah sen benim kardeşimsin, bana dua et' der. Abdullah Gayretlioğlu bu olayı anlatırken 'Görüyor musun büyük bir alim benim gibi küçük bir adamdan dua istiyor' derdi."

Yakınları, Tenekeci Abdullah'ın Bediüzzaman'la ilgili bir başka anısını ise şöyle anlattı: "Bediüzzaman, 25 yıldır kullandığı kaşığı kırılınca Tenekeci Abdullah'a tamir etmesi için gönderir. Gayretlioğlu, 'Bu kaşık zaten eskimiş, yenisini alıp göndereyim' diye düşünür. Yeni bir kaşık alıp Bediüzzaman Said Nursi'ye gönderir. Ama Bediüzzaman'dan 'Bu kaşık benim değil, benimkini tamir etsin, çünkü o kaşık bana 25 yıldır hizmet ediyor' cevabını alınca, kırık kaşığı tamir eder."


Samanyoluhaber.com

Etiketler :