TEOMAN KOMAN'DAN JİTEM İTİRAFLARI

TEOMAN KOMAN'DAN JİTEM İTİRAFLARI

28 Şubat'tan tutuklu bulunan Eski MİT Müsteşarı Teoman Koman, Veli Küçük ve JİTEM hakkında önemli açıklamalar yaptı.

28 Şubat Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Jandarma Genel Komutanı ve eski MİT müsteşarı Teoman Koman, tutuklu sanıklardan Veli Küçük ve Doğu Perinçek'in savunma tanığı olarak duruşmaya çıkartıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında tutuklu sanıklardan Veli Küçük ve Doğu Perinçek'in savunma tanığı olarak gösterdikleri Teoman Koman, mahkeme heyetinin karşısına çıkartıldı. Sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamayan Veli Küçük ile daha önce duruşmalara katılmasına yasaklama getirilen Doğu Perinçek'in de duruşmaya sonradan katıldıkları gözlendi.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin talimatı ile duruşma salonuna alınan ve 76 yaşında olduğunu açıklayan Koman, hakkında açılmış bir dava bulunduğu için Sincan'da tutuklu olduğunu söyledi. Koman, cep telefonu numarası sorulduğunda ise tutuklu olduğu için cep telefonu numarası olmadığını söyledi.

VELİ KÜÇÜK'Ü TANIRIM GİRESUN'A TAYİNİNİ BEN YAPTIM

1986 ile 1988 yılları arasında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreter Yardımcılığı yaptığını belirten Koman, 1988 ile 1992 yılları arasında ise MİT müsteşarlığı yaptığını açıkladı. 1995 ile 1997 yıllarında Jandarma Genel Komutanı olduğunu belirten Koman, kendisini savunma tanığı olarak gösteren tutuklu sanık Veli Küçük'ü 1995 yılında tanıdığını söyledi. O dönem kendisinin Jandarma Genel Komutanı olduğunu ve Veli Küçük'ün de terfi bekleyen bir subay olduğunu belirten Koman, "Kocaeli Jandarma Komutanıydı. Giresun'a tayinini ben yaptım." dedi.

YOK DEYİNCE KIYAMET KOPTU

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin soruları üzerine dava konusu Ergenekon örgütünü görevi süresince duymadığını belirten Koman'ın, JİTEM'i duyup duymadığı sorulduğunda verdiği cevap dikkat çekti. JİTEM diye bir birim duyduğunu ancak böyle bir birim olmadığını söylediğinde kıyamet koptuğunu belirten Koman, "Jandarma İstihbarat kurumu olarak kurulmuş. Daha sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde görev yapan bazı insanlar, JİTEM ismini kullanmışlar. Ancak böyle resmi bir birim yoktur. Bunu duyunca bir takım insanların illegal amaçları için bu ismi kullandıkları yönünde bir emir yayınlandı. Ben de kendi dönemimde yasakladım." dedi.

ARİF DOĞAN'I GÖRDÜM AMA HİÇ KONUŞMADIM

Dava sanıklarından emekli albay Arif Doğan'ı tanımadığını belirten tanık Koman, "Arif Doğan'ı gördüm ama hiç konuşmam yoktur. Arif Doğan ile fikir alışverişim yoktur" dedi. Başkan Özese'nin, "Arif Doğan JİTEM'i kurduğunu söylüyor. Bilginiz var mı?" sorusu üzerine Koman, "Bu konuda bir bilgim yok. Bazı kişiler JİTEM'i kurduğunu söylüyor ama JİTEM'in yaptığı faaliyetlerden de haberim yok." cevabını verdi.

İYİ BİR GENERAL OLDUĞUNU SÖYLEMİŞİMDİR

Cumhuriyet Savcısı Murat Dalkuş, dava dosyasında Koman'ın isminin Veli Küçük'ü savunanlar arasında geçtiğini belirterek bu konuda bildiklerini anlatmasını istedi. Basında Veli Küçük'ü General yapan kişi olarak isminin lanse edildiğini belirten Koman, "Kimse kimseyi tek başına general yapamaz." dedi. Veli Küçük'ü övüp övmediği sorulduğunda ise Koman, "İyi bir general olduğunu söylemişimdir. Bunun ötesinde birşey yapmadım." diye cevap verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.