Terfi Bekliyorlar Ama...

Terfi Bekliyorlar Ama...

Terfi bekleyen 12 general ve amiral, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, "Balyoz Planı" davasına ilişkin olarak çıkardığı yakalama listesinde yer aldı.

1 Ağustos'da toplanacak Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) terfi bekleyen 12 general ve amiral, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, "Balyoz Planı" davasına ilişkin olarak çıkardığı yakalama listesinde yer aldı.

 

Listede orgeneral olmayı bekleyen Nejat Bek ile oramiral olmayı bekleyen Mehmet Otuzbiroğlu da bulunuyor.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, "Balyoz Planı" davasına ilişkin olarak 102 sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. Yakalama emri çıkarılan sanıklar arasında 1 Ağustos'da toplanacak YAŞ'ta terfi bekleyen 12 general ve amiral de yer alıyor. Listede orgeneral olmayı bekleyen Korgeneral Nejat Bek ile oramiral olmayı bekleyen Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu'nun da olduğu görüldü. Bunların dışında Tümgeneral Salim Erkal Bektaş, Tümgeneral Abdullah Dalay, Tümgeneral Ahmet Yavuz, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Tümgenaral Gürbüz Kaya Korgenerallik; Tuğgeneral Hakan Akkoç, Tuğgeneral Ali Aydın ise Tümgenerallik bekliyordu. Tuğamiral Ahmet Türkmen, Tuğamiral Mustafa Karasabun, Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nun da Tümamiralliğe terfi etmesi bekleniyordu.

 

 

Etiketler :