Terim'in 10 yıllık intikam planı

Terim'in 10 yıllık intikam planı

Süper Lig'de şampiyonluktaki rakiplerine fark atan ligin bitimine 6 hafta kala play off'u garantileyen Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim'in tek bir hedefi kaldı.

O 2000 yılında 73 milyon nüfuslu bir ülkenin gördüğü en büyük kupayı (UEFA) kazandırdı. O 4 yıl üst üste takımı şampiyon yaparar bir rekor kırdı.  O milli takımı EURO 2008'e götürmeyi başardı, yarı final oynattı...

Fiorentina ve Milan gibi İtalya'nın dev takımlarını çalıştırmıştı. Kariyerinde sayısız başarılar kazanan Fatih Terim sezon başı geldiği Galatasaray'da adeta ortalığı kasıp kavuruyor. Sezonun bitimine 6 hafta kala play-off'u garantiledi. Artık hedef değişti. Tabi ki ligde şampiyonluk ve Avrupa'ya katılma akıllarının bir köşesinde ama....

Fatih Terim... Şimdi O'nun sadece tek bir amacı var. 22 Aralık 1999'dan bu yana Kadıköy'de kazanamayan Galatasaray'ın Fenerbahçe sendromuna son vermesi. O gün Fatih Terim'in başında bulunduğu Galatasaray maçı Hasan Şaş ve Marcio'nun golleriyle 2-1 kazandı.Ne ilginçtir ki, Kadıköy'de maç kazanan o 11'den sadece 1 isim fal futbol hayatını sürdürüyor, O isim de Fenerbahçe'ye geçen Emre Belözoğlu.... Hakan Şükür, Hasan Şaş, Mehmet Bölükbaşı, Suat Kaya, Capone, Marcio, Okan Buruk, Fatih Akyel, Popescu, Ergün Pembe... Bu 10 isim futbolu bıraktı.  Terim Kadıköy'de 10 yıl önce bıraktığı yerden devam etmek istiyor.

TERİMLİ GALATASARAY KADIKÖY'DE 6-0'IN RÖVANŞINA ÇIKACAK

Ama iş bununla da bitmiyor Terim için. O'nun için şampiyonluktan da önemli bir görevi var. 6 Kasım 2002'de başında bulunduğu Galatasaray Kadıköy'de Fenerbahçe'den 6-0'lık bir yenilgi almıştı. Bu tarihi maç rakip tarafından yazılı ve görsel medya da öyle bir işlendi ki... Belgesellere konu oldu, internetlere düştü, pankartlara taşındı, tişörtlere yazıldı. Her yıl 6 kasım'da özel bir etkinlik bile düzenleniyor.

İşte şimdi Terim için tam zamanı... Ligde şampiyonlukta oynayan rakipleri Trabzonspor ve Beşiktaş ile birlikte Fenerbahçe'ye de fark atan Cimbom'un amacı artık tek bir hedef kaldı. Kadıköy'de 10 yıllık kazanamama komleksini tarihe gömmek, ardından rakibi farklı bir tarife uygulamak. Yani 6 gol olmasa bile. moralsiz ve motivasyonsuz rakibine olabildiğince farklı yenmek. Bunun için de  Fatih Terim, önlerinde Sivas ve Gençlerbirliği maçları dururken yardımcıları Davala ve Şaş ile kafa kafaya vermiş Fenerbahçe derbisi için plan yapıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.