Terim'in hataları neydi!

Terim'in hataları neydi!

Türkiye rövanşta da son Avrupa Şampiyonu'na boyun eğdi. Afrika şansını çok zora soktu.


Bunlar arasında da en öne çıkanlar, “Kendini Milli Takım’ın üzerinde görmesi. Kadro seçiminde adil davranmaması ve motivasyonu yüzde 51 olarak görmesi.

Fatih Terim’in 2008 Avrupa Şampiyonası’ndaki başarıdan sonra Milli Takım’a 2010 elemelerinde neden bekleneni veremediğini futbol otoritelerine sorduk. Terim’e yönelik eleştirilerin birçok ortak paydasının bulunduğunu görmek bizi de şaşırttı. Otoritelere göre Terim’in en ciddi hataları şunlar:

1) Motivasyonu başarı için yüzde 51 olarak görüyor.
2)Yanlış tercihler yapıyor.
3) Oyuncu değişiklikleri yanlış.
4) Sistemi yanlış.
5) Kendini yenileyemiyor.
6)Keyfi davranışlarıyla 80 milyonu mağdur ediyor.

Kendine göre kadro seçiyor. Formda ve hakkı olanları almıyor. Değişiklikleri geç yapıyor. Oyunu göremiyor. Herkesle kavgalı, enerjimizi negatife çeviriyor.
ONUR BELGE (YORUMCU)

Süper Lig’deki performans oraya da yansıyor. Dışa saldırıları onu taraftar ve futbolcu gözünde büyüttü. “Mucizeler zaman alır” demesi inanmadığını gösteriyordu.
GÖKMEN ÖZDENAK (YORUMCU)

Takım düzeni yanlış. Değişiklik tercihleri hatalı. İ.Toraman, Gökdeniz, F.Tekke, Yıldıray ve M.Topuz’u almalıydı. “Her şeyi ben bilirim, doğru yaparım” egosundan kurtulmalı.
TANJU ÇOLAK (YORUMCU)

Kayırmacı. İddialı değil, iddiacı. Araştırmacı değil, günlük yaşayan. Çalışkan değil, çalışır gözüken. En önemlisi, “İmparator” unvanını kolay harcayan bir tip oldu Terim.
OSMAN TANBURACI (YORUMCU)

Kendini Milli Takım’ın üzerinde görüyor, “Hadi koçum” dönemi bitti. “Sorumluluk benim” mantığıyla 80 milyon mağdur oldu. İbrahim Toraman’ı almaması hataydı.
ADEM YILMAZ (YORUMCU)

Yeteneği ve karizması tartışılmaz. Ancak Avrupa Şampiyonası’ndan sonra bırakmalıydı. Motivasyon değil, mantık ön planda olmalı. İki maça da farklı kadro çıkmalıydı.
CEM PAPiLA (YORUMCU)


(BUGÜN)

Etiketler :