Terör, medya ve MHP'ye sert sözler

Terör, medya ve MHP'ye sert sözler

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, terör saldırısı yaşanan Gediktepe ve bölgede yaptığı incelemeler hakkında bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan, "Medya bilerek veya bilmeyerek terör örgütüne yandaşlık yapmaktadır. Bu kadar ağır konuşuyorum. Herkes görevini bilecek" dedi. "Demokratik açılım"ın süreceğini belirten Erdoğan, erken seçimin gündemlerinde olmadığını söyledi. 

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, terör saldırısı yaşanan Gediktepe ve bölgede yaptığı incelemeler hakkında bilgi verdi.
Muhalefet partilerinin de gidip oraları görmesini, ondan sonra bir değerlendirme yapmasını öneren Erdoğan, "Askerimizin morali son derece yüksek. Oradaki Mehmetlerimizin gözlerinde Çanakkale'deki, Sarıkamış'taki, Sakarya'daki, Dumlupınar'daki kahramanlarımızın asaletini, yiğitliğini gördüm" dedi.
Terörle mücadelede ne gerekiyorsa yapıldığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
"Kimse kalkıp da 'güvenlik güçlerimiz şunu talep etti de hükümet vermedi' diyemez. Bizden bugüne kadar ne talep edildiyse A'dan Z'ye kadar verdik.Bu süreçte sorunla yeni tanışmış gibi ürkek, yılgınlığa düşmek, inancını yitirmek ne kadar yanlışsa, meseleyi siyasallaştırmak, polemik malzemesi yapmak, haksız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunmak da o kadar yanlıştır. Terörle mücadele sadece devletin, hükümetin ve güvenlik güçlerinin meselesi değildir. Muhalefet de sivil toplum da medya da kendisini bu mücadelede bir taraf olarak görmeli, sorumsuz davranışlardan kaçınmalıdır. Başta görüntülü, yazılı medya böyle milli meselede birlik beraberliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde kalkıp da evin içine girmek suretiyle içi yanık annelerin tavırlarını sürekli göstermek, bu görüntüleri yayınlamak kime hizmet eder? Ülkeye mi terör örgütüne mi? Terör örgütünün en önemli amacı propagandasını yaptırmak. Burada medya bilerek veya bilmeyerek terör örgütüne yandaşlık yapmaktadır. Bu kadar ağır konuşuyorum. Artık Türkiyemizde meseleyi kalkıp da hükümetin üzerine yıkıp buradan sıyırmak, kaçmak  kimsenin haddine değil. Herkes görevini bilecek. Medyası da STK'larda bilecek. Bu mücadele birlikte sürdürülecek. Bu konuya milli dava olarak bakmayanlar kendilerini lütfen ilan etsinler."

TERÖRÜN DİLİNE TESLİM OLMAKTIR
MHP tarafından dillendirilen 'Olağanüstü hal'' ilan edilmesi yönündeki öneriye de değinen Erdoğan, terör olaylarının olağanüstü hal dönemlerinde zirve yaptığını belirterek, ''Olağanüstü hal istemek terörün diline teslim olmaktır'' dedi.

AÇILIM SÜRECEK, ERKEN SEÇİM YOK
Erdoğan, ''Demokratik açılımdan geri adım atılmasını isteyenlerin teslimiyet projesi içerisinde'' olduğunu ifade etti. Açılımı terör örgütü için başlatmadıklarını anlatan Erdoğan, ''Açılımdan vazgeçmenin bu ülkeye, bu ülkenin evlatlarına ihanet'' anlamına geleceğini dile getirdi. ''Her türlü engelleme girişimlerine rağmen demokrasiden taviz verilmeyeceğini'' anlatan Erdoğan, ''Eğer açılımdan vazgeçilirse terörün kazanacağını'' ifade etti. ''İstismar siyaseti kimseye kazandırmaz. Millet önünde de, tarih önünde de er ya da geç kaybedersiniz'' diyene Erdoğan, herkesin ''Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi''ne destek vermesini istedi. 
''Bu ülkede AK parti iktidarının erken seçim gibi bir lükse yoktur'' diyen Erdoğan, erken seçimin sözkonusu olamayacağını da bildirdi.
Erdoğan, "Anneliğinin siyaseti yoktur. O anneler siyasi nutuklar duymak istemiyor, erken seçim istemiyor. Anneler çözüm bekliyor" dedi.

Etiketler :