"Terör Örgütü PKK, Kürt Katliamı Yaptı"

"Terör Örgütü PKK, Kürt Katliamı Yaptı"

Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü, terör örgütü PKK'nın iç infazlarına yönelik başlatılan soruşturmanın bölge halkında umut oluşturduğunu söyledi

Güçlü, “Kürtlere yönelik cinayetlerin 'infaz ve faili meçhul' kavramı ile açıklanması mümkün değil. Çünkü, gündemde binlerce, on binlerce cinayet var. Terör örgütü PKK, bölgede Kürt katliamı yapmıştır" diyor.

Örgütün bir dönem bölgede muhtar bırakmadığını hatırlatan Güçlü, soruşturmanın derinleşmesi halinde, 'örgüt gerçeğinin açığa çıkacağını düşünüyor. Örgütün katliamları ortaya çıktıkça, gençler arasında da sorgulamanın başlayacağını vurguluyor.

Kürt Siyasetçi Güçlü, gençlerin büyük bir kesiminin örgüte katılış gerekçesinin, 'Kürtleri özgürleştireceği, hak ve özgürlükleri kazandıracağı' olduğunu ifade etti.

Güçlü, örgütün katliamlarının ortaya çıkarılması halinde gençler arasında sorgulamanın başlayacağını belirtti.

Öldürülen Kürtlere ilişkin yeni bir liste daha hazırladığını dile getiren Güçlü, "Kürt katliamının yeni örneklerini Meclis'in ilgili komisyonuna yeniden sunacağım. Bu yeni örnekler, daha önce Meclis Komisyonu'na, kamuoyuna yansıyan listeye eklenmesi gereken önemli örneklerdir." diye konuştu.

Örgütün infaz şifresi 'Lolan'

Terör örgütü PKK, infazlarını Kuzey Irak'taki Hakurk yakınlarında bulunan Lolan kampında gerçekleştiriyor. Militanlar için verilen "Lolan'a gönderilsin" talimatı ölüm anlamına geliyor. Özellikle 1983-1985 arasında 100'ün üzerinde militanın burada öldürüldüğü belirtiliyor. 'Delal' kod adlı Saime Aşkın, Şanlıurfa'da öğretmen iken örgüte katıldı. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra ise Lübnan'a geçen Aşkın, terör örgütü PKK'nın sözde Merkez Yürütme Konseyi üyeliğine kadar yükseldi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kadın ilişkilerine karşı çıkan Aşkın, Lolan kampına gönderildi. Burada uzun işkencelere maruz kalan Aşkın öldürüldü. Aşkın'dan sonra arkadaşı Tunceli Öğretmen Okulu'ndan mezun olan Bircan Yıldız da Lolan'da kurşun sıkılarak öldürüldü. Lolan'da öldürülenler arasında örgütün önemli isimleri İbrahim Ramazan, Hüseyin Engezik, Mehmet Resul Altınok da bulunuyor. Lolan'daki infazların hala devam ettiği ileri sürülüyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.