Terörist annelerine böyle seslendi

Terörist annelerine böyle seslendi

"Evladını kaybeden annelerin yerine kendinizi koyarak düşünün, lütfen evlatlarınızın dağlara birer terörist olarak çıkmalarına engel olun."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da "Dünya Kadınlar Günü" çerçevesinde düzenlenen "GAP ve Kadının Güçlendirilmesi" paneline katıldı. Panelde konuşan Erdoğan, terör sorunuyla ilgili acıları dindirmek için, annelerden destek istedi. Erdoğan, “Ülkemin tüm annelerinden, tüm kadınlardan, yaşanan bu acıyı dindirmek için yüreklerini ortaya koymlaranızı istiyorum. Bölücü terör örgütüne destek veren annelere sesleniyorum, Evladını kaybeden annelerin yerine kendinizi koyarak düşünün, lütfen evlatlarınızın dağlara birer terörist olarak çıkmalarına engel olun" diye konuştu.

“KADINLARA İNSANLIK DIŞI MUAMELEYİ KİM REVA GÖRÜYORSA, O GAFLET
İÇİNDEDİR, DALALET İÇİNDEDİR”

Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığın çağdışı olduğunu kaydeden Erdoğan, kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak görmenin de, kılık kıyafetleri nedeniyle onları ayırmanın da çağdışı bir anlayış olduğunu savundu. Erdoğan şöyle konuştu:

“Kadınımızı, kızımızı kılık kıyafetine göre ayıran her türlü anlayışta çağdışıdır. Kadınlara şiddet uygulayan, onlara el kaldıran, onları insanlık dışı muamelelere maruz bırakan, her türlü yaklaşım aynı şekilde çağ dışıdır. Bu toprakların adetlerinde, yöresinde ve örfünde, kendisi için istemediğini, başkasına reva görmek yoktur. Kim ki töre adı altında, örf, adet, gelenek, görenek, inanç adı altında, kadınlara insanlık dışı muameleyi reva görüyorsa, o gaflet içindedir, o dalalet içindedir.”

“EVLADINI KAYBEDEN ANNELERİN YERİNE KENDİNİZİ KOYARAK DÜŞÜNÜN, LÜTFEN EVLATLARINIZIN DAĞLARA BİRER TERÖRİST OLARAK ÇIKMALARINA ENGEL OLUN”

“Ben bugün buraya sizin dünya kadınlar gününüzü kutlamaya ama aynı zamanda sizinle dertleşmeye geldimö diyen Erdoğan şunları söyledi: “Biraz önce Kurtuluş savaşımızda tarihe ismini yazdırmış kadın kahramanların ismini andım. Adıyaman'dan, Kahramanmaraş'tan, Gaziantep'ten, Batman'dan, Şırnak'tan, Siirt'ten, Mardin, Erzurum, Diyarbakır, Eskişehir, Edirne İstanbul, İzmir'den erkeklerle birlikte, yiğit kadınlar da bu topraklar için canını verdi. Çanakkale'den düşmana dur dedik, ertesi gün yine omuz omuza verdik, Van'ı düşmandan kurtardık. Bitlis'te, Gaziantep'te, düşmanı uzaklaştırdık. Nefes almadan koştuk, Sakarya'da İzmir'de cepheye yetiştik. Biz artık et ile tırnak gibiyiz, biz artık bir tarağın dişleri gibi biriz, beraberiz. Hiçbir güç bizi husumete sevk edemez. Bu ülkede son 30 yıldır bazı evlere ateş düştü. Gece yarısı telefon acı acı çaldı, gece yarısı kapıya geldiler, ‘Anacığım, oğlu şehit düştü' dediler. Bunun nasıl bir his olduğunu, nasıl bir his olduğunu anlayabiliyor musunuz? Doğduğunda okşamaya kıyamıyordu, öpmeye doyamıyordu, gece demedi gündüz demedi, uykusuz kaldı, şarkılarla türkülerle büyüttü, ama daha mürüvvetini göremeden kara toprağa verdi. İşte 30 yıldır bu ülkenin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde, bazı anneler bu acıyı ne yazık ki yaşadı. Peki soruyorum size, kim kazandı? Annelerin kaybettiği ortamda hiç kimse kazanamaz, kazanan maalesef kan tacirleri oldu, istismarcılar oldu, silah tüccarları oldu. Biz bu acıyı daha fazla taşıyamayız. Biz artık dünya kadınlar gününü buruk yaşamak istemiyoruz. Bugün artık her türlü husumeti bitirme zamanı, bugün artık kaynaşma zamanı, birleşme zamanı. Ben kadınlar günü münasebetiyle bir kez daha ülkemin tüm annelerinden, tüm kadınlardan, yaşanan bu acıyı dindirmek için yüreklerini ortaya koymlaranıı istiyorum. Bölücü terör örgütüne destek veren annelere sesleniyorum, Evladını kaybeden annelerin yerine kendinizi koyarak düşünün, lütfen evlatlarınızın dağlara birer terörist olarak çıkmalarına engel olun”

DHA

Etiketler :