Teröristleri kurtaran gizli el kimin?

Teröristleri kurtaran gizli el kimin?

Teröristler kıstırıldı gizli el devreye girdi

Dörtyol’da 4 polisin şehit edilmesinin ardından aracı tespit eden polis tüm yolları tuttu. Tam teröristler yakalanıyordu ki, gizli plan devreye girdi ve kaçmaları sağlandı

Dörtyol’da 4 polisin şehit edildiği saldırı sonrası, Emniyet güçlerinin ilçeyi ablukaya aldığı ve teröristlerin izine kısa sürede ulaştıkları öğrenildi. Ancak saldırganlar polislerin elinden profesyonel hamlelerle kurtarıldı.

BÜTÜN GÜZERGAHLAR TUTULDU

Saldırıda kullanılan MHP’li Belediye Başkanvekili ve Parti Meclisi üyesi Bestami Kılıç’a ait Passat marka aracın plakasının belirlenmesinden sonra içinde 3 kişinin bulunduğu bilgisi üzerine bütün güzergahlar tutuldu. Araç kıskaca alındığı anda 155’e esrarengiz bir telefon geldi ve polisleri şehit eden 3 kişinin, 63 ZN 134 Plakalı Broadway marka bir araçta bulundukları ihbar edildi.

EKİPLER BÖLÜNMEK ZORUNDA

Polis ekiplerinin bir kısmı bu araca doğru dönmek zorunda kaldı. Hızla ablukaya alınan Brodway marka araç ters yöne girip kaçmaya başladı. Bu şüpheleri iyice artırdı. Bölgeye başka ekipler de yönlendirildi. Açılan ateş sonucu araç durduruldu. Araçtakilerden biri yaralanırken götürüldükleri Emniyet Müdürlüğü’nde, aracın ruhsatsız ve şahısların alkollü olmaları nedeniyle kaçtıkları belirlendi.

VE LİNÇ EDİLİYORUZ ANONSU

Aynı anda ikinci hamle geldi. Çok kısa süre içinde, polis katillerinin Broadway marka araçla yakalandıkları ve emniyette oldukları dedikodusu yayıldı. Yaklaşık 5 bin kişi Emniyet Müdürlüğü’nün kapılarını zorlamaya başladı. Bu sırada Passat marka araç, 3 polis ekibi tarafından tespit edildi. Başlayan kovalamaca sonucu araç kaza yaptı. İçindekiler ormanlık alana kaçtı. Ancak, telsizlerden, “5 bin kişi Emniyet’i sardı. İçeridekileri linç edecekler” uyarısı üzerine bütün ekipler Emniyet’i korumaya yönlendirildi. Ormanlık alanı çevirmeye hazırlanan ekipler, geri döndü. Saldırganlar kaçtı.

MHP’li başkanın jandarmanın haber elemanı olduğu iddiası 

Saldırı öncesinde Jandarma İstihbaratçı 3 askerle buluştuğu belirlenen MHP’li Bestami Kılıç’ın saldırıdan sonra da ilk olarak Jandarma İstihbarat Birimleri’ne gitmesi dikkat çekti. Kılıç’ın, buluştuğu Jandarma İstihbarat personelini önceden tanıdığını söylemesi de dikkat çeken başka bir unsur. Kılıç’ın Jandarma’yla sıkı ilişkilerinin Dörtyol’da konuşulduğu öğrenildi. Kılıç’ın Jandarma tarafından yararlanılan Haber Elemanı olduğu bilgisi de bunlar arasında. Olaylara ismi karışan bir diğer askeri personel ise Bingöl 49. Mekanize Tugay Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Ahmet Büyük oldu. 29 Temmuz Perşembe günü yaşanan büyük eylemler sırasında Büyük, halkı provake etmek ve galeyana getirmek şüphesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Kendisinin muvazzaf personel olduğunu ilk etapta söylemeyen Büyük, Emniyet Müdürlüğü’ne getirildikten sonra kimliği ortaya çıktı. Muvazzaf personel olması nedeniyle, Büyük’ün sorgusu yapılamayınca İlçe Jandarma Komutanlığı’na haber verildi. Kısa sürede gelen Jandarma görevlileri Büyük’ü önce teslim aldı kısa süre sonra ise savcılığa çıkartılmadan serbest bıraktı. Uzman Çavuş Büyük’ün görev bölgesi dışında, protesto olaylarında neden ön safta yer aldığı sorusu da cevap bekleyen sorular arasında.

İŞTE O ARAÇ

4 polisin şehit olduğu saldırıda kullanılan MHP’li başkanvekili Bestami Kılıç’a ait olan araç, dün gazeteciler tarafından ilk kez görüntülendi. Kılıç’ın ifadesine göre teröristler kendisini rehin almış ve aracını kaçırarak saldırıyı gerçekleştirmişti.

Etiketler :