Terörle mücadele hükümetindir

Terörle mücadele hükümetindir

Bakanlar Kurulu toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu. Bakan Arınç Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konuları açıklarken Milliyet'in manşeti ve Bahçeli'nin sözlerine tepki gösterdi.

Cemil Çiçek'in Cumhurbaşkanı ile birlikte yurt dışı ziyareti dolayısı ile hükümet adına Bülent Arınç Bakanlar kurulu gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gençlikle ilgili politikalar düzenlenmesi projeler geliştirilmesiyle ilgili bir ajans kurulması konusunda tasarı ele alındı.

Bakan Nimet Çubukçu eğitim durumu ile ilgili geniş çaplı bir sunum yaptığını Türkiye'de eğitim çağındaki nüfusun boyutunu, Milli Eğitim'in geçirdiği evreleri okulların durumu öğretmen ve idarecilerin konularında geniş çaplı açıklamalarda ihtiyaçların ortaya konduğunu açıkladı.

Arınç, Bakanlar Kurulu'nda ayrıca Bakan Egemen Bağış'ın Avrupa Birliği konusunda açıklamalarda bulunduğunu Bakan Ömer Dinçer'in istihdam konusunda yapılan çalışma ve eylem planı hakkında hazırlanan taslağı anlattığını dile getirdi.

Dinçer'in hazırladığı taslağa göre istihdamı öncelikli olarak ihtiyaç duyulan alanların tespit edilerek ona göre düzenlenmesinin yolu açıldığını söyledi.

Bakan Arınç, Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un açıklamalarnın  Bakanlar kurulu'nda konuşulmadığını, ancak terörle mücadelenin hükümetin sorumluluğu altında olduğunu olayın sadece güvenlik güçleriyle ilgisi bulunmadığını dile getirdi.

Bakan Arınç, Milliyet gazetesinin manşetinde yer alan 'Esad'ı hatırla  Kandil'i bitir' başlığının doğruyu yansıtmadığını,  geçmişte Suriye Türkiye ilişkilerinin çok farklı olduğunu Türkiye'nin Irak ile politikalarının farklı olduğunu belirterek bu tür atılan manşetlerin ülkeler arası ilişkileri sıkıntıya sokacağını savundu.

Bakan Arınç parti liderleri ile Başbakan arasında görüşme olup olmayacağı şeklindeki soruya cevap verirken Kılıçdaroğlu'nun 'Başbakan Bize gelsin dediğini, Bahçeli'nin ise önce tamamen reddettiğini daha sonra da Başbakan özür dilerse gibi çok ağır ifadeler kullandığını hatırlatarak bu ifadeleri Bahçeli'ye yakıştıramadım. Hükümet yaptığı herşeyi bu ülkenin iyiliği ve selameti için yapıyor. Yanlış yaptığı şeyler var sa da bunun sorumluluğunu üstlenir. Hükümetin yaptığının doğru ve yanlışlığının değerlendirme makamı Bahçeli değil dedi.

Bakan Arınç, İsrail hükümetinin Türkiye'ye yönelik açıklamaları ve son gelişmelere ilişkin soruya ise hükümet olarak her dakika İsrail ne dedi diye bir beklenti içinde olmadıklarını, Dışişleri Bakanlığı'nın gerekli takibi yaptığını ve konuyla ilgili gerekirse açıklama yaptığını dile getirerek "Hükümet olarak Mavi Marmara olayı ile ilgili İsrail'den beklentilerimiz ortaya konmuştur. Bu süreç takip edilmektedir" dedi.

AA

Etiketler :