Ters istikametde mi arandı?

Ters istikametde mi arandı?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'ta düşen helikopterinin izine 32 saat olmasına rağmen ulaşılmamasının ardından konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, partili arkadaşlarının ve AKUT'un tespit ettiği bö

BBP Genel Başkan Yardımcısı Tunç, Yazıcıoğlu'nun helikopterinin kaybolmasının anlaşılmasından beri BBP'ye yakışan vakur tavırla Başbakanlık Kriz Merkezi'yle irtibat halinde çalışmalarını yürüttüklerini, ancak bazı bilgilerin kendilerinden saklandığını ileri sürdü. Türkiye'de ve dünyada yer altındaki petrol sahalarını ve maden bölgelerini tespit eden cihazlar olmasına rağmen, Yazıcıoğlu'nun helikopterinin enkazına ulaşılamamasının dikkat çekici olduğunu kaydeden Tunç, bölgedeki hava şartlarının sis, kar, yağmur gibi engelleri olduğunu bildiklerini belirterek şöyle sonuştu:


"Bundan birkaç saat öncesine kadar sinyal alınamadığı ve helikopterdeki muhabirin araması dışında sinyal tespit edilemediği ve bu noktanın da baz istasyonları nedeniyle geniş bir alanı kapsayacağı düşüncesiyle bu ana kadar geldi. Ancak ne hikmet ki, yerin altındaki madenleri gören teknoloji sis altında kar altında kalan helikopterin enkazını görmekte aciz kaldı. 16.33'te düşen helikopteri Türkiye Cumhuriyeti Devleti ancak 3 saat sonra hareket edip mücadele etme amacını yakalayabildiğini görüyoruz. Bu bir yönetim zaafiyeti mi? Kısa bir süre önce bizim dört tane partili mühendis arkadaşımız temin ettiğimiz bir GPS cihazıyla bir nokta tespit etti.



Bu koordinat ayrıca AKUT tarafından tespit edilen noktayla aynı nokta. Üçüncü bir tespit ise şahitlik yapan köylülerden aldığımız nokta aynı. Birkaç saat öncesine kadar maalesef bu dağın güney tarafında, hep kuzey tarafında aramalar yapılıyor. Bunu anlayabilmek, izah edebilmek mümkün değildir. Biz bunu anlayamıyoruz. Tabanımıza da izah edemiyoruz. Bu beceriksizliği de büyük Türk milletine de bu beceriksizliği yapanların izah etmelerini bekliyoruz. Bizim tespit ettiğimiz nokta şu anda Ilıca beldesinin Hacıbudak köyü yakınında bir nokta. Bizim arkadaşlarımız bu noktaya intikal etti. Ancak, yolun çöktüğü, tamirin 5-6 saat süreceğini tahmin ederek araçlarını bırakıp yaya olarak bölgeye intikal etmek üzere yola çıktılar. Bizim tespit ettiğimiz noktanın daha önce de AKUT tarafından tespit edildiğini kriz masasına bildirdiğimizden sonra AKUT'un burayı daha önce tespit ettiğini öğrenebiliyoruz." dedi.


Arama çalışmalarına katılan askeri birliğin başındaki komutanın genel sekreterliğimizi arayarak 'asker sözü' verdi. Türk askerine inandıklarını söyleyen Tunç, askeri birliğin hava şartlarının müsaade etmemesi nedeniyle bölgeye hareket edemediğini, hava koşullarının izin vermesi halinde gece görüş imkanına sahip helikopterlerin bölgeye hareket edeceği arama çalışmaları yapacağını belirttiklerini anlattı. Şu ana kadar yapılan aramaların, anılan bölgede tam tersi istikametinde bir yönde bu sinyallerin tespit edilerek aramaların o tarafa aktarıldığını anlatan Tunç, "Sinyallerdeki uyuşmazlığını, o uyuşmazlığı yaşayanları, bizlere ve Türk milletine yaşatanlara sormanız lazım. Kasıt aramak istemiyorum ama bu kriz aşıldıktan sonra inşallah arkasını da arayacağız." dedi.


Tunç, sinyallerin geldiği bölge ile arama yapılan bölgenin ters olduğunu belirledikleri GPS cihazını partinin neden daha önce bulamadığı şeklindeki bir soruya ise, bu cihazların kolay temin edilemediği ancak bir cihaz bulunabildiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :