Tescilli eserlere hibe yardımı

Tescilli eserlere hibe yardımı

Tokat'ın Zile ilçesinde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Müsteşarı İsmet Yılmaz, tescilli eser sahiplerine hibe yardımı müjdesini verdi.

Zile'deki tarihi eserleri incelemek için bir heyetle gelen Müsteşar Yıldız'ın yanında Tokat Valisi Şerif Yılmaz, İlçe Kaymakamı Mehmet Eriş Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Ak Parti Tokat Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Zeyid Arslan, Osman Demir ve Dilek Yüksel, İl Kültür Müdürü Abdurrahman Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, Ak Parti İl Genel Meclis üyeleri ve daire amirleri katıldıl.

 

Program Belediye Kültür evinde başlandı. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, yaptığı açıklamada Zile'nin 3 bin 600 civarında tarihi evleriyle yaşayan bir Osmanlı kenti görünümünde olduğunu belirtti. Vidinel, "Belediyemize ait 9 adet konağı restore edip, butik otel şeklinde vatandaşların hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımız eski evlerini restorasyonlarına başladılar. Zile Âşıklık geleneği açısından önemli bir yerleşim merkezidir. 70'i aşan Zile Türküsü TRT repertuarına girmişti. Çok yakında elinde bağlaması olan Âşık Heykeli'nin açılışını yapacağız. Zile olarak Türk kültürüne hizmet etmekten, turizme katkı sağlamaktan dolayı onur duymaktayız." şeklinde konuştu.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, vatandaşların tescilli eserlerin gerçekten korunmaya değer bulunduğu takdirde 30-40 bin lira arasında hibe olarak destek verileceğini söyledi. Yılmaz, "Gördüğüm kadarıyla Zile'de tarihi eserler bakımından oldukça zengin. Zile'de bu yardımı alabilecek birçok eser mevcut. Bunun için tarihi eser sahipleri zamanında ve düzgün bir projeyle yapılması kaydıyla bu yardımı alabilecekler." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :