Tesisatçılar borularla caz yaptı

Tesisatçılar borularla caz yaptı

Rusya'nın Nijni Novgorod bölgesinde bir araya gelerek sıhhi tesisat malzemelerinden ilginç bir müzik oluşturan 4 işçinin oluşturduğu grup izleyicileri ekrana kilitledi.

Tesisatçı gençler, Rusya devlet televizyonu Birinci Kanal'da düzenlenen "Yetenek Sizsiniz" programının Rusya versiyonu "Minuta Slavı" finaline kaldı.

Seçmeleri tamamlanan yarışma programında gruplar final performanslarını bir ay sonra sergileyecek. Sıhhi tesisatçı jazz grubu birinci olması durumunda 1 milyon ruble (35 bin dolar) kazanacak. Grubun hedefinde kendi müziklerini yapabilecekleri bir jazz kafe kurmak var.

Hiç bir müzik eğitimi olmayan işçiler, buna rağmen çeşitli sıhhi tesisat malzemeleri ile kurdukları jazz grubu ile yeteneklerini sergiledi. Gençlerin hedefinde uluslararası konserler vermek ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek var.

Nijni Novgorod bölgesinin Kstovo kentinde çalışan dört Rus genç işçi, oluşturdukları "SantTehniksJazz" isimli bir müzik grubuyla izleyenleri hayrete düşürüyor. Ellerindeki boru ve hortumlarla dünya klasik ve modern müzik parçalarını seslendiren gençlerin yıldızı yarışmaya katılmalarının ardından parladı.

 

Cihan Haber Ajansı'na konuşan SanTehnikSJazz grubu Başkanı Sergey Pavlov, yarışmayı kazanacaklarını belirtti. Pavlov, "Finale kadar çıkmayı başardık. Yaklaşık bir ay sonra sonuçlar açıklanacak. Mutlaka kazanacağız!" dedi.

Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmeyi çok arzuladıklarını kaydeden Pavlov, "Dışarıda hava soğuk, biz ise garajda boru ve hortumlarla çalışmaya devam ediyoruz. Normal iş saatlerinde kullandığımız, karşılaştığımız bu sıhhi tesisat malzemelerden daha sonra garajımızda müzik aletleri olarak da yararlanıyoruz." şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.