Testereli katil de serbest bırakıldı

Testereli katil de serbest bırakıldı

Funda'yı öldürüp buzdolabına atmıştı... Şimdi o da serbest...

İzmir’de 6 yıl önce kız arkadaşı Funda İşsiz’i 37 yerinden bıçakla öldürerek, cesedini derin dondurucuda saklayan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Celalettin Erkal da mahkumiyeti kesinleşmediği için CMK’nın 102. maddesi gereği serbest kaldı

İzmir’de 2005 yılının Kasım ayında, babası Selçuk Erkal’ın Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elekronik Bölümü öğrencisi, şu anda 24 yaşında olan Celalettin Erkal, kız arkadaşı Urla Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Funda İşsiz’i bıçakla öldürerek cesedini kapalı olan bir otelin yakınındaki kullanılmayan binaya sakladığını itiraf etmişti. Binada yapılan aramada, çalışmayan bir derin dondurucuda 37 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş genç kızın cesedi bulunmuştu. Celalettin Erkal, cinayeti Funda İşsiz’in cep telefonunda bulduğu mesajlar üzerine, aldatıldığından şüphelenerek işlediğini öne sürmüştü.

‘Testere filminden örnek aldım’

Erkal, ifadesinde, “Önce ikimiz birlikte alkol aldık. Aşktan, evlenmekten bahsederken, tesadüfen cep telefonunda başka erkeğe yazılmış ‘Bütün bedenimle senin olmaya hazırım’ mesajını gördüm. Bunun ne olduğunu sorduğum sırada birden gözüm karardı, önce tartaklayıp ardından da bıçakladım. Daha sonra cesedi saklayıp eve gittim. Bana olan bakışlarını unutamadığım için olayı babama anlattım. Aşkımın kurbanı oldum. Cinayeti daha önce seyrettiğim ‘Testere’ filmindeki gibi işledim” dedi. İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık Erkal, ’cinayetin canavarca hisle işlendiği’ gerekçesiyle önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Temyiz üzerine Yargıtay kararı İstanbul Adli Tıp Kurumu raporunun eksik olduğu gerekçesiyle bozdu. Mahkeme eksikleri giderip önceki cezanın aynısını verdi. Sanığın avukatı kararı tekrar temyiz etti. Dosya ikinci kez Yargıtay’a giderken şu ana kadar bir sonuç çıkmadı. Erkal’ın avukatı dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne başvurup, müvekilinin 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğunu belirtti ve yürürlüğe giren Ceza Muhakemesi Kanunu’nun tutukluk sürelerini düzenleyen 102’nci maddesinden yararlanmasını talep etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi 31 Ocak’ta, Celalettin Erkal’ı tutuklu bulunduğu Uşak Cezaevi’nden tahliye edilmesi yönünde karar verdi.

Etiketler :