Tetikçi Arslan'dan İlginç İma

Tetikçi Arslan'dan İlginç İma

Birleştirilen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasına sanık Alparslan Arslan'ın cevapları damgasını vurdu

Doğu Perinçek'i çok sevdiğini söyleyen Arslan, belki tahliye olduktan sonra elini öpmeye ve hizmetini yapmaya gidebileceğini söyledi. Arslan, cezaevi koşullarının gayet iyi olduğunu belirterek yaşlı olmayanların cezaevine getirilmesinin sağlanabileceğini söyledi. Arslan'ın bu kişilerle alakalı olarak kimleri kastettiği ise anlaşılamadı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, üye Hakim Hüsnü Çalmuk, tutuklu sanık Tekin Irşi'den birleştirme kararı öncesi Danıştay davasının görüldüğü Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Alparslan Arslan'ın tutumlarına ilişkin gözlemlerini sordu. Arslan'ın ilk zamanlarda mahkemede normal davranışlar sergilediğini belirten Irşi, "Daha sonra buradaki gibi hiç konuşmuyordu." dedi.

Hüsnü Çalmuk, Birleştirilen Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Mahir Akkar'da ele geçirildiği iddia edilen bir DVD içerisinde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Danıştay davası karar duruşmasına ait görüntülerin bulunduğunu söyledi. Çalmuk'un isteği üzerine bu görüntüler, duruşma salonundaki ekran yardımıyla duruşmaya katılanlara izlettirildi.

Çalmuk, Danıştay saldırısının ardından haklarında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilen Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu bazı kişileri tanıyıp tanımadığını sordu. Irşi de, Muzafer Tekin'i tanımadığını, bu mahkemeye gelene kadar da bu davayla ilgili hiç kimseyi tanımadığını savundu.

Bu arada, Tekin Irşi'nin çapraz sorgusu sırasında üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu, Alparslan Arslan'a, "Ankara'ya para almak için gittiğinizi mi söylediniz?" diye sordu. Arslan da, "Belki silahlarla ilgili konu konuşulurken bu konu geçmiş olabilir." şeklinde konuştu. Haşıloğlu'nun, "O gece silahlardan bahsettiniz mi?" şeklindeki sorusuna da Arslan, "Benim demek istediğim, bu tarz konuşmanın benim üslubum olmadığıdır. Böyle para konusu filan nefret ederim." şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine Haşıloğlu, "Yani siz paradan nefret ettiğinizi söylüyorsunuz?" dedi. Arslan ise "Hayır hayır 'paradan nefret ederim' demiyorum. İnsani ilişkilerde para konusunun konuşulmasından nefret ederim." ifadesini kullandı.

Haşıloğlu'nun, "Ne kadar para alacağınız vardı?" sorusuna Arslan, "100 milyardır alacağım belki." diye cevap verdi. Paranın ne alacağı olduğu şeklindeki soruyu Arslan, "Avkutat-müvekkil ilişkisidir belki. Ya da bir bankadan alacağımdır. Söylemek istemiyorum bunu." diye cevapladı. Ne parası olduğu sorulan Arslan, "Merkez Bankası basıyor. Basılan paralara bakmak lazım." şeklinde konuştu.

ARSLAN, DURUŞMA SALONUNDA FARKLI YÜZ İFADELERİ SERGİLEDİ

Alparslan Arslan'ın, sorular karşısında başka konuları anlatması, anlaşılması mümkün olmayan, belirsiz ifadeler verdiği, bazı konuları da söylemek istemediğini belirtmesi dikkat çekti. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nca yapılan muayenesi sonucu hareketlerinin kandırmaya yönelik olduğu belirtilen Arslan'ın, sorulara cevap verirken güldüğü, değişik yüz ifadeleri sergilediği gözlendi.

Tekin Irşi, Sedat Sami Haşıloğlu'nun sorusu üzerin Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan'ın kendisine ve diğer Danıştay sanıkları Erhan Timuroğlu ile İsmail Sağır'a Sincan Cezaevi'nde 4-5 kez 250-300 lira yatırdığını ifade etti. Irşi, İdris Arslan'ın, Silivri Cezaeevi'ndeyken de kendisine 2 kez para gönderdiğini söyledi.

Bu sırada İşçi Partisi (İP) Genel Başkan yardımcısı Nusret Senem söz alarak Alparslan Arslan'a emniyette Ergenekon şemasının gösterilip gösterilmediğini ve İP ile ilgili soru sorulup sorulmadığını söylemesini istedi. Bunun üzerine Arslan "Böyle bir şey sorulduğunu bilmiyorum. Doğu Perinçek'e televizyondan görmüşlüğüm var. Çok uzak olduğum bir insan değil. Doğu Perinçek'i severim. Allah nasip eder belki 5-6 ay sonra çıkar çayını içmeye gideriz. Belki elini öperiz. Yaşından dolayı saygı gösteririz, hizmetini yaparız. Belli olmaz bakarsın rejim değişir. Buradaki avukatlar yargıç olur, bilemeyiz" dedi.

Etiketler :