Tetikçi Uyuşturucu mu Kullanıyor?

Tetikçi Uyuşturucu mu Kullanıyor?

Birinci Ergenekon davasının dünkü oturumunda, Cumhuriyet Gazetesine bombalı saldırı ve Danıştay cinayeti sanıklarından İsmail Sağır savunmasını yaptı

Cumhuriyet Gazetesine bombalı eylem olayından başlayıp Danıştay cinayetinin işlenmesi ve yakalanmasına kadar ki süreci mahkemeye anlatan Sağır, "Bizim başörtüsü ile falan ilgimiz yoktu" dedi.

Osman Yıldırım'ın kendisine bir yere bomba atılması işini teklif ettiğini, kendisinin de karşılığında ne alacağını sorduğunu ve Yıldırım'ın kendisine 30 bin dolar vaat ettiğini anlatan Sağır, bu işi para için kabul ettiğini ayrıntısını da bilmediğini söyledi. Osman Yıldırım'ın 11 Mayıs 2006'da kendisine, "Alparslan Aslan'ın bir işi var siz de yanında gidin" dediğini belirten Sağır, "Yıldırım elime de bir başörtüsü verdi, bunu tellere asarsın dedi ama ben hiçbir şey anlamadım. Durup dururken niye böyle bir şey yapıyoruz dedim kendi kendime." şeklinde konuştu. Arslan'ın bombayı atmasının ardından kaçtıklarını ve akşam bir barda buluştuklarını anlatan Sağır, "Alparslan, normal değildi. Ağzı kurumuş, hiç konuşmuyor, bir acayipti. Erhan, uyuşturucu almış bu herhalde dedi. Normal değildi yani" dedi. Birkaç gün sonra para almak için Arslan'la Ümraniye'de buluştuklarını anlatan Sağır, Alparslan'ın o günkü konuşmalarından arkasında birilerinin olduğunu anladığını, Osman Yıldırım'ın da 'arkası sağlamdır, illegal işler yapar' dediğini aktardı.

Danıştay saldırısı ile ilgili de beyanlarda bulunan Sağır, "Bizim hiçbir şeyden haberimiz yoktu; Alparslan ve Osman bizi kullanmak için götürmüşler Ankara'ya." dedi. Cumhuriyet eyleminin parasını Ankara'da alacaklarını söyleyen Arslan'la yola çıktıklarını söyleyen Sağır, Bolu Dağında yemek için mola verdiklerini, ancak Arslan'ın arabada yattığını anlattı. Yemek yedikleri esnada Arslan'ın gelip 'hadi namaz kılalım' dediğini aktaran Sağır, "Osman, Erhan, ben. Bizim içimizde namaz kılan yok. Tamam kılalım dedik ama Alpaslan kılmadı, arabaya döndü tekrar." şeklinde konuştu.

Danıştay saldırısının olduğu gün otelde yattıklarını, Yıldırım'ın kendilerini aradığını ve hemen İstanbul'a döndüklerini anlatan Sağır, " Hovarda Bar'da Tekin Irşi ile içki içiyorduk, polis beni aldı. Tekin, Cumhuriyet'e bomba atmış onun hakkında arama bile yoktu. Bu nasıl istihbaratsa artık!" dedi. Danıştay saldırısıyla bir ilgisinin olmadığını anlatan Sağır, "Ama bunu Ankara'daki mahkemeye anlatamadık." şeklinde savunma yaptı.

Etiketler :