Tetikçinin babasından şok açıklama

Tetikçinin babasından şok açıklama

Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın babası İdris Aslan, "Alparlslan Aslan yakın zamanda organize işleri deşifre edecek" dedi...

Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan,  “Oğlum yeni yeni kendine geliyor. Çok önemli açıklamalarda bulunarak, organize işlerin deşifre olmasını sağlayacak” dedi.

Danıştay 2. Daire üyelerine yönelik gerçekleştirilen, üye Mustafa Yücel Özbilgin'in ölmesine, Daire Başkanı Mustafa Birden'in de aralarında bulunduğu 4 kişinin yaralanmasına neden olan saldırının tetikçisi Alparaslan Arslan'ın babası İdris Arslan önemli açıklamalarda bulundu. Haftaya görülecek dava öncesinde konuşan İdris Arslan,  oğlunun ‘pişmanlık yasası’ndan faydalanmak istediğini hatırlatarak, “Oğlum yeni yeni kendine geliyor. Çok önemli açıklamalarda bulunarak, yakın zamanda organize işlerin deşifre olmasını sağlayacak” dedi.

ALPARSLAN ARSLAN KONUŞACAK!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe verdiğini belirten İdris Arslan,  mahkeme heyetinden gerek bulunduğu ceza İnfaz Kurumunda gerekse duruşma salonuna Alparslan Arslan’ın getirilip götürülmesi sırasında, can güvenliğinin sağlanmasını talep ettiğini vurguladı.  Daha önce oğlunun kendileriyle görüşmediğine vurgu yapan İdris Arslan, “Oğlum şimdi daha farklı. Kendini bulmaya başladı. Bizimle de görüşüyor. Mahkemede de konuşmaya başladı. Kısa süre içersinde olayı aydınlatacak açıklamalarda bulunacağından şüphem yok. Mutlaka can güvenliği sağlanmalıdır” dedi.

DANIŞTAY ÜYELERİNİN İFADESİ ALINMALI

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi ve savcıların, saldırı sonrası yaralanan Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, yaralı üyeler Ayla Gönenç ve Ayfer Özdemir ile Tetkik Hakim Ahmet Çobanoğlu'nun ifadesini almadığını hatırlatan İdris Arslan, “Bırakın ifade almayı, oğlum Arslan ile yüzleştirilmediler bile. Bu çok büyük bir skandaldır. 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, yaralı üyeler Ayla Gönenç ve Ayfer Özdemir ile Tetkik Hakim Ahmet Çobanoğlu'nun ifadesine başvurmasını bekliyoruz” diye konuştu.

ALPARSLAN ARSLAN TEK DEĞİLDİ

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan üyelerin ifadelerinin önemine değinen İdris Arslan,  “Danıştay 2. Daire Üyesi Ayfer Özdemir, Alparslan Arslan'ı televizyon ekranlarından görünce, ‘Bize ateş eden bu değildi' şeklindeki açıklaması medyaya yansıdı. Hatta Ayfer Hanım, “Bize ateş eden esmer yüzlü yanık bir kişiydi” demişti. Buna rağmen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Ayfer Hanım’ın ifadesine başvurmadı. Ben sürekli Alparslan’ın saldırı esnasında yalnız olmadığını söyledim. Bugünde bu iddiamın arkasındayım. Bu iş tek kişinin yapacağı bir saldırı değil. Organize işler…” dedi.

İFADE VERMESİ BEKLENEN TANIK

Danıştay baskınından bir gün önce saldırgan Arslan'ı bina çevresinde gören tanık A.S.’nin de yakın zamanda mahkemeye ifade vereceğini açıklayan İdris Arslan, “Söz konusu tanık, saldırıdan sadece bir gün önce oğlum Arslan’ı  Danıştay yanında iki kişiyle birlikte gördüğünü açıklamıştır. Söz konusu tanığın ifadesi çok önemliydi. Mahkemede yeni açıklamalar yapacağına da inanıyorum. O gün Alparslan’ın yanında olanlara ulaşılırsa gerisi daha kolay gelir” diye konuştu.

Aslan Değirmenci-Akit

Etiketler :