The Economist: Başka Kasetler Olabilir

The Economist: Başka Kasetler Olabilir

CHP lideri Deniz Baykal'ın kaset skandalını bu haftaki sayısına taşıyan The Economist'ten ilginç tespitler...

CHP lideri Deniz Baykal'ın kaset skandalını bu haftaki sayısına taşıyan The Economist dergisi, "Baykal, resimde göründüğü sürece CHP'nin güç kazanması çok zor." yorumunu yaptı.

Baykal için, "Son 20 yılda hiç bir seçim kazanamadı" vurgusu yapan The Economist, "Türkiye'de reformları bloke eden bir kariyer yaptı, şimdi ise yatakta eski özel sekreteriyle yakalandığı iddia ediliyor" ifadelerini kullandı.

Baykal ile ilgili görüntülerin ortaya çıkış zamanının manidar olduğuna dikkat çeken dergi, "Bu görüntüler, her işe karışan generallerin ve yargıdaki müttefiklerinin gücünü azaltan anayasa değişikliklerinin oylandığı bir zamanda ortaya çıktı." yorumunu yaptı. Baykal'ın iktidarı suçladığını ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın böyle bir şeyi kabul etmediğini hatırlatan The Economist, Baykal'ın gidişine üzülen sevenlerinin yeniden lider olması için imza topladıkları hatta bazılarının ölüm orucu tuttuklarını aktardı.

Deniz Baykal'ın istifa ettiğini ancak kapıyı yarı açık halde bıraktığını yazan dergi, parti liderliğini tekrar eline alabileceğini kaydetti.

İyi bir muhalefetin olmayışının Türkiye'deki demokrasinin zayıf halkasını oluşturduğu yorumunda bulunan The Economist, şu ifadelere yer verdi: "Baykal bu tablonun içinde göründüğü sürece CPH'nin güç kazanması zor. Eğer Baykal tam olarak çekilse bile, parti içindeki güç dengelerinin önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlere kadar oturması pek olası görünmüyor."

Haberin son kısmında The Economist, Türkiye'de birçok kişiye ait ses ve görüntü kayıtlarının ülkedeki güç savaşının bir göstergesi olduğunu belirterek, Baykal'ın bu şekilde görüntülenen son politikacı olmayabileceğine işaret etti.

Etiketler :