THY 3 büyüklere yıldız yağdıracak

THY 3 büyüklere yıldız yağdıracak

Barcelona'ya sponsor olan Türk Hava Yolları'ndan 'bizim büyüklere de' müjde!

PROJENİ GETİR, YILDIZINI ALALIM!

Tarihi anlaşmanın imza töreni için gittiğimiz İspanya'da, Genel Müdür Kotil'e sordum: "Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş kapınızı çalıp, 'Bize de Ülker'in Delgado ile yaptığı proje gibi yıldız futbolcu sponsoru olun' derlerse, tepkiniz nasıl olur?" Zaten, Barcelona'ya sponsor olup, bizimkilere olmamakla eleştirilen Kotil'in cevabı gayet olumluydu: "Oturur konuşuruz! İki tarafın da menfaatine olan her işi masaya yatırırız!" 

Türk Hava Yolları'nın Barcelona'nın rengine boyanmış uçağıyla uçarken, İspanya'da yaşayacağımız çok özel anları az çok tahmin edebiliyordum. Ancak tahmin etmekle yaşamak arasındaki farkı, yapılan büyük işi gördükten sonra daha iyi anladım..

THY  Genel Müdürü Temel Kotil, "Neden bizim 3 büyükler değil de Barcelona?" soruma verdiği yanıtla Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve hatta Trabzonspor'a çok önemli bir mesaj verdi..

Kotil önce işin "Barcelona çünkü.." kısmından başladı: "Bizim hedefimiz marka inşası. Dünyanın en iyi havayolu şirketi olarak Singapur Airlines seçildi. Onlara yetişmek için bazı fedekarlıklar yapmamız gerekiyor! Şu anda 20 milyon yolcu kapasitesindeyiz. Seneye 30, sonra 40'a çıkmak istiyoruz. Barcelona da bu yolda reytingi yüksek bir unsur olarak değerlendirildi. Bizim kulüplerimize zaten gerekli kolaylığı hep sağlıyoruz. Biletlerinde indirimler yapıyoruz.. Ayrıca onlar zaten bizden!"

Kotil'in bunu söylerken yüzüne yansıyan hafif tebessümü ise şöyle çözdüm; Bizim devlerimiz henüz dünya kulübü değil! Acı ama öyle..

Ancak ben üsteledim, "Bizimkiler sizin kapınızı çalarsa.. Mesela Ülker'in bonservisiyle alıp Beşiktaş'a verdiği Delgado örneği gibi bir yıldız futbolcu transferi sponsorluğu gerçekleşebilir mi?" dedim.

Çok pozitif ve her türlü fikri en azından incelemeye değer bulan Kotil, sonunda en belirgin yeşil ışığı yaktı: "Kapımız hepsine açık. Asgari müşterek de buluşup, fikirleri ve önerileri inceleyip, her iki tarafın da menfaatineyse neden olmasın!"

İşte bizim büyüklere fırsat.. Projenizi hazırlayın, kapıyı tıklatın.. Gerisi sizin ikna kabiliyetinize kalmış…

Yamuk kravatlı başkan..

Barcelona Sevilla maçı öncesi oteldeyiz. O da ne, iki kulübün başkanı oturmuş yemek yiyor. Biz de olsa, ne komplo teorileri yazılır! Laporta maça gitmek için dışarı çıkarken karşılaştık. Fotoğraf çekme isteğimizi kırmazken, yamulan kravatını düzelttim. "Centilmen bir Türksünüz" deyip gülümsedi.

İŞTE TARİHİ 6 KUPA

Barcelona'da yaklaşık 50 gazeteciydik. İçlerinde yabancılar da vardı. Brezilya, Japonya, G.Kore, Çin, Tunus, Fransa, İtalya, Almanya, Hollanda, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre'den gazeteciler getirilmişti. İşte bu, THY'nin müthiş bir pazarlaka stratejisiydi. Herkesin en çok ilgisini çeken yerden birisi, kupa müzesiydi. Çünkü Barça, bir sezonda 6 kupa kazanan dünyadaki tek takım oldu bu yıl. 

2008-2009 sezonunda İspanya Lig Şampiyonluğu Kupası, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası, Şampiyonlar Ligi Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı kazanan Barcelona, Dünya Kulüpler Şampiyonası Kupası'nı da kazanmıştı.

BARÇA NEREDE THY ORADA

Barcelona havaalanına indikten sonra otele gittiğimiz tüm yol boyunca THY'nin reklamları vardı. Barcelona'nın ismi neredeyse, THY logosu oradaydı.. Laporta imza töreninde Türk Hava Yolları ile niye anlaşmaya gittiklerini şöyle açıkladı: "Biz bir dünya markasıyız, THY de öyle.." Türk Hava Yollarının bu başarısı tesadüf değil. Arkasında müthiş bir vizyon ve ekip çalışması olduğunu hissediyorsunuz.

Barcelonalılar ilgiyle izledi

Barcelona'nın Sevilla'yı 4-0 yendiği maçta büyük reklamlar yapıldı. Skorboard bu hali alırken, 4 taraftara gidiş-dönüş Barcelona-İstanbul bileti de verildi. Nou Camp'taki her maçta bu çekiliş yapılacak. 

HABER : Gökmen ÖZDENAK / TELEGOL

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :