THY başkanını kızdıran söz!

THY başkanını kızdıran söz!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, içki yasağıyla ilgili yapılan eleştirilere çok sert cevap verdi. Topçu, tartışmaları samimiyetsizlik olarak değerlendirdi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Habertürk TV'de Ece Üner'in programına konuk oldu. THY'de son günlerde çok konuşulan içki yasağına ilişkin çok sert açıklamalar yapan Hamdi Topçu "Kimseye pabuç bırakmayız" diyerek tartışmalara son noktayı yoktu.

İşte Hamdi Topçu'nun açıklamaları:

TARTIŞMALAR ÇOK KOMİK

Biz bir saplantı içinde değiliz. Basında saplantı içinde olan ya da yanlış bilgilendirilmiş arkadaşlar var. İçki ve kıyafet konusunun tartışılması çok komik. Antrenman esnasındaki bir olayı "maç kaybettiler" diye lanse etmelerini, çok ayıplıyorum.

AYIPTIR

Bir bardak suda fırtına koparılması ayıptır. Koca gazeteler, koca köşe yazarları "THY üzerinden iktidara nasıl vururuz, nasıl zayıflatırız…" bu ön plana çıkarılıyor.

Kültürel bütünlük arz ederek kurumsal kimliğimizi pekiştirecek bir kıyafet ortaya çıkaracağız.

DÜNYADA BÖYLE BİR ŞEY YOK

45 dakikalık uçuşta sıcak yemek veriyoruz, dünyada böyle bir şey yok. ABD'de 4 saate kadar olan uçuşlarda içki servisi yapılmıyor. Business Class yolcuları veya Elite Card yolcularımızı CIP salonlarımızda ağırlıyoruz ve o salonlarda her türlü servis yapılıyor. Uçaklarda inadına içenler, içki isteyenler var. Hiç kimse kusura bakmasın biz işletme politikamızın dışına çıkmayız.

BAŞKA HAVAYOLLARI SU BİLE VERMİYOR

THY haricinde hiçbir şirketten böyle bir talep yok. Niye THY'den bu talebi yapıyorsun? Başka havayolları su bile vermiyor. Burada her şeyi buluyorsun üzerine "İçki istiyorum, içki niye yok…" Bunu da laiklikle bağlıyorsun. Bu samimiyeti biraz sarsıyor. Köşe yazarları yazıyor: "Bu neyin ayak sesleri?" Neyin olacak, ekonominin ayak sesleri… Şu anda ciromuz 5 katına çıktı.

KİMSEYE PABUÇ BIRAKMAYIZ

Dünya devleriyle boğuşuyoruz, kendi evimizde böyle kısır tartışmalar oluyor. Ben böyle sığ tartışmaların içinde olmak istemiyorum. Daha bir giysi bile lanse edilmeden altına imza atılmadan bu ülkede linç oluyorsa, oturup biraz düşünmemiz lazım. İnsana verilen değeri düşünmemiz lazım. Lansmanı yapıldıktan sonra eleştirileri saygıyla karşılarız. Yapılan her olumlu eleştiriden ders alıyoruz. Ama haksız eleştirilerde de kimseye pabuç bırakmayız.

 



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum