THY'den 4 yeni noktaya uçma kararı

THY'den 4 yeni noktaya uçma kararı

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, Caracas ve Bogota ile Mexico City ve Küba'ya uçma kararı ile ilgili çalışmalarının olduğunu belirtti.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, önümüzdeki dönemde hem Avrupa'da hem Asya'da, özellikle de Afrika'da etkinliklerini artırma yönünde ciddi çalışmaları olduğunu belirterek, "Zayıf olduğumuz Orta Amerika ülkelerine de Yönetim Kurulu'nun kararını aldığı 4 noktaya uçma kararımız var. Bunlar; Venezuela'daki Caracas ve Bogota ile Mexico City ve Küba" dedi.

Hamdi Topçu, Borsa İstanbul, Chevron, Halkbank ve THY iş ortaklığında düzenlenen Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nde, Jeopolitik ve Enerji Konulu Genel Toplantılar çerçevesinde gerçekleştirilen "1. Oturum: İstikrarsız Bir Bölgede Siyasi Dönüşümün Yönetilmesi" başlıklı oturumda bir konuşma yaptı. THY'nin bugün filosunda 260 uçağı ile 108 ülkeye uçarak, dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu şirketi olduğunu aktaran Topçu, şirketin aynı zamanda 261 noktaya uçarak dünyanın en önemli 4 network'ünden (ağ) birisine sahip olduğunu kaydetti.

Topçu, THY'nin bugün iştirakleri ile 45 bin kişinin çalıştığı bir topluluk haline geldiğini anlatarak, anonim şirket olarak 11 milyar dolar ciroyu geçtiklerini, iştirakleri ile 17,5 milyar dolar gelir elde edeceklerini dile getirdi. THY'nin gelecekle ilgili ciddi planlar yaptığını vurgulayan Topçu, şirketin 250 uçak siparişi ile 2021 yılına kadar uçak filosunu genişleterek 450 uçağa çıkarmayı hedeflediğini ifade etti.

Topçu, şirket olarak uçuş ağına yeni destinasyonlar katarak dünyanın uçulmadık kıtası ve noktası kalmayacak şekilde organizasyonlar yaptıklarını söyleyerek, "THY, 2021 yılında 100 milyon yolcu taşımayı hedeflemektedir. Bu itibarla baktığımızda THY'nin enerji giderleri içerisinde de ciddi bir iştiraki var ve şu anda havacılık yakıtı konusunda Türkiye'de yüzde 66 paya sahip THY-Opet ortaklığı altında bir iştirakimiz var. Bugün itibarıyla 3,7 milyon ton akaryakıt tüketmiş olacağız, bunun da maddi karşılığı 4 milyar dolar. Toplam giderimiz içerisinde bunun payı yüzde 38."

 THY'nin uçak filo yaşı 7

 Topçu, şirket olarak üçüncü havalimanını çok önemsediklerini dile getirdi. Söz konusu proje tamamlandığında İstanbul'da 150 milyon yıl yolcu kapasiteli bir havalimanının inşa edileceğini aktaran Topçu, bunun da yolcu kapasitesi bakımından dünyanın en büyük havalimanı anlamına geleceğinin altını çizdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.