TİB Baskıncısı Bir Rotaryen

TİB Baskıncısı Bir Rotaryen

Jammerci Sincan hakimi Kaçmaz'ın talimatını yerine getirerek TİB'e baskın kararını veren Safiye Bilge Pekgöz, 'hevesli' bir rotaryen çıktı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında ‘şüpheli' sıfatı kullanan ve yargılanmasını isteyen Sincan 1. Ceza Hakimi Osman Kaçmaz'ın, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na yapılan ikinci baskını meslektaşı Safiye Bilge Pekgöz'e talimat vererek gerçekleştirdiği belerirlenirken; Pekgöz'ün Ankara Emek Rotary Kulübü üyesi olduğu ortaya çıktı

13 Kasım 1997'de kurulan Ankara Emek Rotary Kulübü üyesi olan Hakim Safiye Bilge Pekgöz'ün Rotary Kulübü'nün bültenindeki işi ‘hukuk-genel' olarak geçiyor. Rotary Kulübü'nün 1998'de Yönetim Kurulu'nda görev almış olan Bilge Pekgöz, Kulüb'ün Özel Hizmetler Grubu'nda Üyelik Komitesi üyesi, Meslek Hizmetleri Avenüsü'nde Rotary Young Leadership Awarads (Rotary Genç Liderlik Ödülleri-RYLA) Komitesi üyesi, Uluslar arası Hizmetler Avenüsü'nde ise Gençlik Komitesi üyesi olarak adı geçiyor.

Ergenekon şüphelileriyle olan bağlantısının ortaya çıkmasından sonra ‘dinleniyorum' diye yaygara koparan YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun iddialarını incelemek için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) baskın düzenlettiren Sincan 1.Ceza Hakimi Osman Kaçmaz'ın, 2 Aralık'ta gerçekleştirilen ikinci baskın kararını ise meslektaşı Safiye Bilge Pekgöz'e aldırdığı ortaya çıktı. 

KAÇMAZ, KARARI TALİMATLA SAFİYE'YE ALDIRTMIŞ

‘Dinleme' oyununu başlatan Eminağaoğluyla birlikte ‘meslekten ihraç' istemiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) dosyası gönderilen Osman Kaçmaz'ın, TİB'e gerçekleştirilen ikinci baskın sırasında izinli olduğu ancak baskın kararını Sincan 1.  Ceza Mahkemesi üyesi Safiye Bilge Pekgöz'ün aldırdığı öğrenildi. Ergenekon davasını sekteye uğratmak için ‘dinleniyorum' kampanyası başlatan Kaçmaz'ın TİB'e baskın kararı çıkarması için talimat verdiği Safiye Bilge Pekgöz'ün ise Ankara Emek Rotary Kulübü üyesi.

GENÇ ROTARYENLERİN LİDERİ

13 Kasım 1997'de kurulan Ankara Emek Rotary Kulübü üyesi olan Hakim Bilge Pekgöz'ün Rotary Kulübü'nün bültenindeki işi ‘hukuk-genel' olarak geçiyor. Rotary Kulübü'nün 1998'de Yönetim Kurulu'nda görev almış olan Bilge Pekgöz, Kulüb'ün Özel Hizmetler Grubu'nda Üyelik Komitesi üyesi, Meslek Hizmetleri Avenüsü'nde Rotary Young Leadership Awarads (Rotary Genç Liderlik Ödülleri-RYLA) Komitesi üyesi, Uluslar arası Hizmetler Avenüsü'nde ise Gençlik Komitesi üyesi olarak adı geçiyor.

TOPLANTIYA İLK KATILAN ÇALIŞKAN ÜYE

 Pekgöz'ün Gençlik Komitesi üyesi olması nedeniyle 16-19 Nisan 1998'de gerçekleştirilen RYLA seminerinde Kulüb'e yeni üyeler teklif etmesi istendiği Rotary Kulübü'nün bülteninde geçiyor. TİB'e ikinci baskın kararını veren Hakim Pekgöz'ün Rotary bülteninde 23 Temmuz 1998'de gerçekleştirilen toplantıya gelen ilk üye olarak adı geçiyor. Pekgüzel'in Elvankent'teki evine gönderilen Rotary Kulübü'nün bültenin ayrıca Kulüb üyelerinin ve eşlerinin sık sık Ankara Hakim Evi'nde toplandığı da belirtiliyor.

Yener Dönmez/Vakit

Etiketler :