TIBBİ BİTKİ ÇAYLARI TANITIM TOPLANTISI

TIBBİ BİTKİ ÇAYLARI TANITIM TOPLANTISI

Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından üretilen Tıbbi Bitki Çaylarımızın Tanıtım Toplantısı 11.01.2023 tarihinde LHÜ Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından üretilen Tıbbi Bitki Çaylarımızın Tanıtım Toplantısı 11.01.2023 tarihinde LHÜ Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Sağlık alanında Doğu’nun ve Batı’nın birikimini sentezleyen sağlık temalı bir üniversite olarak “Sağlık Doğadan Gelir” mottosuyla yola çıkan Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin yetiştirdiği Tıbbi Farmokope analizi yapılmış Tıbbi Çaylarımızın tanıtımını gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısında açılış konuşmaları Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belma GÜMÜŞEL ile başladı.

GÜMÜŞEL, ‘’Tıbbi ve Aromatik bitkilerin Eczacılık Fakülteleri eğitimleri arasında olduğunu ve ürünlerin nasıl kullanılacağı, kullanım amaçları ve buradan bitkisel ürüne dönüşme süreci sadece eczacılık eğitiminde yer alıyor. Dolayısıyla bu alanda eczacıların rolü çok önemli.” vurgusu yaptı.

Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Taner ERCANLI ise konuşmasında ‘’Modern Tıpta pek çok ilacın üretilmesinde bitkilerden yararlanılırken, bitkilerden ilaç elde edilmesi konusunda uzman olan meslek grubunu eczacılar oluşturuyor. Son yıllarda bitkilere artan talep ve ilgi bilimsel yöntem ve yaklaşımın önemini de hepimize göstermiş durumda. Bilimsel ciddiyet ve titizliği gösterecek olan da biz eczacılarız”dedi.

TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliği Korunması Araştırma Komisyonu Eski Başkanı İbrahim AYDIN ise ‘’Ülkemiz bitki çeşidi yönünden çok zengin bir ülke. 12 binin üzerinde bitki çeşidi var. Ülkemizin ekonomisin ve kırsalın kalkınması için bu alana destek verilmesi gerekiyor ve her kurum üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Geleneksel ve Alternatif Tıbbı önemsemek gerekiyor ve ülkemizde de bunun önünü açmak gerekiyor”dedi.

LHÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN ‘’ Tıbbi ve aromatik bitkiler hepimizin hayatında. Biz üniversite olarak yaptığımız işi en iyi şekilde yapmayı misyon edinmiş bir kurumuz. Tıbbi çaylarımız sadece başlangıç. Hem sayısı hem de ürün çeşidini arttırmayı planlıyoruz. Ve bunun yanında gıda takviyeleri ve ilaç sektörüne de gireceğiz. Plan ve projelerimize adım adım başladık. Ülkemize ve insanlığa faydalı işler yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

LHÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet ALTUĞ ise “Proje sürecinde çok zorluklar yaşadık ve bu noktaya gelebilmek çok gurur ve mutluluk verici. Bu proje kapsamında destek veren tüm ekibimize ve dostlarımıza şükranlarımızı sunarım. Başlangıç noktasındayız fakat ilaca kadar giden serüvende sonuna kadar projeyi sürdüreceğimizi belirtmek isterim.” diyerek konuşmasını tamamladı.


Toplantıya çok sayıda kıymetli Uzman Eczacı katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından konuklar kokteyle davet edildi. Keyifli anların yaşandığı kokteyl esnasında bitki çaylarının tadımı da gerçekleştirildi.

dsc08580-1800x1013.jpgdsc08646-1800x1013.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.