TİHEK ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası "emlakçıların eğitimi" için işbirliği yapacak

TİHEK ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası "emlakçıların eğitimi" için işbirliği yapacak

Protokol kapsamında eşitlik ilkesine aykırı emlak alımı, satımı ve sunumunun ortadan kaldırılması için emlak danışmanlarına eğitim verilecek

ANKARA (AA) - Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) ile Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası arasında emlak danışmanlarının hizmet verirken eşitsizliğe sebep olabilecek davranışlarının önüne geçilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Kurumdaki imza törende konuşan TİHEK Başkanı Muharrem Kılıç, Ayrımcılıkla Mücadele Yasası uyarınca, eşitsizlikle mücadele etmek, bu konuda farkındalığı artırmak için gayret gösterdiklerini vurguladı.

Bu süreçte önemli paydaşlarından birisinin de meslek odaları olduğunu belirten Kılıç, şunları söyledi:

"Bugün yapacağımız protokol, işbirliğinin ön adımı niteliğinde. Protokol kapsamında eğitime ağırlık vereceğiz. Sektördeki temsilcilerimize, sektör çalışanlarına gayrimenkul alım satımında, kiralanmasında ayrımcılığın olmaması için bilgilendirme ve eğitim vermenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Sosyal medya ve dijital platformlardan da kiralama işlemleri gerçekleşiyor. İlanlarda da zaman zaman ayrımcı ifadelerin yer aldığını görüyoruz. Buna ilişkin çok sayıda kararımız var. Ayrımcı beyanlar, ifadeler, bu hizmetin sunulmasında önem arz ediyor."

Ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarının tesisi konusunda pek çok kurumla işbirliği protokolleri yaptıklarını belirten Kılıç, emlakçılara yönelik daha sonra İstanbul, İzmir ve Antalya'da da benzer eğitim faaliyetleri yapacaklarını söyledi.

"Amacımız eşitlik ilkesinin tesisi. Eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde yapılan emlak hizmetlerin alımı, satımı ve sunumunun ortadan kaldırılması için el birliği ile mücadele edeceğiz." diyen Kılıç, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası ile yaptıkları protokolün hayırlı olmasını diledi.

- Ankara'daki 4 bin emlak danışmanı eğitimden faydalanacak

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akçam da menkul kıymet sektöründeki eşitsizliklerin bir an önce çözümlenmesine yönelik çalıştıklarını söyledi.

Akçam, "Odamıza kayıtlı 4 bin emlak danışmanımız var. Görüşmeden önce emlakçılara bu protokolün bilgisini verdim ve çok ilgi duydular. İlk eğitimimizi 12 Temmuz'da yapacağız ve çok katılımı yüksek bir program olacak." dedi.

Konuşmaların ardından Kılıç ve Akçam protokol metnine imza attı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.