Tihek'ten "Periyodik Uluslararası İnsan Hakları İzleme Bülteni"

Tihek'ten "Periyodik Uluslararası İnsan Hakları İzleme Bülteni"

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu 01.11.2022 – 01.12.2022 dönemine ait “Periyodik Uluslararası İnsan Hakları İzleme Bülteni” nı yayınladı.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu 01.11.2022 – 01.12.2022 dönemine ait “Periyodik Uluslararası İnsan Hakları İzleme Bülteni” nı yayınladı.

Bülten'den Bazı Önemli Gelişmeler:

"02.11.2022 tarihinde, ILO'nun Twitter hesabında, Dünya genelinde her hafta bir gazetecinin öldürüldüğü ve 10 vakadan sadece birinin soruşturulduğu bilgisi verilmiştir.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (BMİHYK) : 04.11.2022 tarihinde, Afganistan’da kadın sivil toplum örgütü temsilcilerinin basın toplantısı esnasında tutuklanarak gözaltına alınmalarına ilişkin derin üzüntü duyulduğu konusunda basın açıklaması yayınlanmıştır.

04.11.2022 tarihinde, Yemen’deki sivillere yönelik saldırılara ilişkin bir basın açıklaması paylaşılmıştır. Keskin nişancı saldırıları ve bombardımandan kaynaklanan can kaybı ve yaralanmaların yanı sıra bir liman tesisine sivillerin hayatını ciddi şekilde riske atan bir saldırı olduğu bildirilmiştir.

05.11.2022 tarihinde, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Twitter CEO'su Elon Musk'a açık mektup göndererek Musk'ın liderliğinde “Twitter yönetiminin merkezinde insan haklarının yer almasını sağlamaya” çağırmıştır.

15.11.2022 tarihinde, Rusya-Ukrayna savaşındaki savaş esirlerinin durumuna ilişkin bir brifing paylaşılmıştır. Ukrayna'daki BM İnsan Hakları İzleme Misyonu Başkanı Matilda Bogner, Rusya Federasyonu tarafından tutulan 159 savaş esiri (139 erkek ve 20 kadın) ve Ukrayna tarafından tutulan 175 savaş esiri (tümü erkek) ile görüşmüştür ve her iki tarafta da savaş esirlerine kötü muamelede bulunulduğu yönündeki gözlemlerini ve bulgularını paylaşmıştır. Bogner, uluslararası insancıl hukukun gereklerini ve işkence ve kötü muamele yasağının mutlaklığını hatırlatmıştır.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)

İklim Değişikliği Konferansı Mısır’da sürerken, 27 ülkede en az 27.7 milyon çocuğun bu yıl yıkıcı seller ile karşı karşıya kaldığı belirtilmiştir. Bu çocukların ayrıca, salgın hastalıklar, temiz suya erişim ve kötü beslenme gibi sorunlar nedeniyle kırılgan olduğu vurgulanmıştır.

16.11.2022 tarihinde, UNICEF'in internet sitesinde yayımlanan haberde, UNICEF'in ülkelerin çocuklar ve gençler için iklim direncini artırmak ve afetlere hazırlıklı olmalarını sağlamak, ayrıca çocukların gelecekteki iklim kaynaklı afetlerin etkilerinden korunmasını sağlamak adına yeni bir iklim finansmanı girişimi başlattığı ve dünyanın ilk çocuk odaklı iklim riski finansmanı olma özelliği taşıyan bu projeye yatırım çağrısında bulunulduğu belirtilmiştir.

Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi (CERD)

24.11.2022 tarihinde, Komite web sitesinde Sincan’da gerçekleşen insan hakları ihlallerine yönelik olarak Çin hakkında soruşturma çağrısında bulunmuştur.

Avustralya İnsan Hakları Komisyonu

Engellilerin Hedefli İşe Alımına Dair Kılavuz İlkeler, 04.11. 2022 tarihinde Komisyonun internet sitesinde yayımlanmıştır. Yalnızca engellileri hedefleyen bir hedefli işe alım stratejisinin engellileri işe almak için önemli bir yöntem olduğu ve kanunen de desteklendiği belirtilmiştir"

Bültenin Tamamını:

Görüntülemek için tıklayınız...

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.