TİKA, Kosova’nın Eğitim Altyapısını Desteklemeye Devam Ediyor

TİKA, Kosova’nın Eğitim Altyapısını Desteklemeye Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Tecrübe Paylaşım Programı (TPP 2022) çerçevesinde Türkiye’den gelen öğrencilerin gönüllülük faaliyetleri kapsamında Doburçan köyünde Nazım Hikmet İlk Öğretim Okuluna Kütüphane Kurulumunu gerçekleştirildi

TİKA tarafından Kosova’nın Gilan Belediyesinde bulunan ve Türkçe eğitimin de verildiği Nazım Hikmet İlk Öğretim Okulunda kütüphane desteğinde bulunuldu. TPP 2022 kapsamında Türkiye’den gelen gönüllü öğrenciler kütüphanede yapılan tadilat ve tefrişat çalışmalarında yer aldı.

Kütüphanenin açılış törenine Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, T.C. Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, TİKA Kosova Koordinatörü Cihan Dinçer, KDTP Milletvekili Enis Kervan, Gilan Belediye Başkanı Alban Hyseni, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Projenin açılışında konuşan Bakan Fikrim Damka: “Türkiye Cumhuriyeti, yeni bir proje ile Kosova halkının yanında olduğunu göstermektedir. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırarak eğitime verilen destek, geleceğimize ve aydın yarınlarımıza yapılan destektir. TİKA tarafından eğitim, sağlık, kültürel miras ve daha birçok alanda gerçekleştirilen sayısız proje için Kosova Hükümeti adına teşekkür ediyorum” dedi.

T.C. Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar konuşmasında, “Kosova’nın çok genç bir nüfusa sahip olduğunu ve bu gençleri eğitebildiğimiz takdirde Kosova’nın geleceğine daha olumlu katkılarda bulunabileceğimize inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Açılış töreninde yer alan Gilan Belediye Başkanı Alban Hyseni, “Eğitimin geleceğimiz olduğu bilinciyle bu kütüphane ve kitaplar, bu okulda beraber okuyan Arnavut ve Türk öğrencilere hizmet edecektir” ifadelerinde bulundu.

1-620-300.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.