TİKA, Moğolistan’da 2000 Aileye Gıda Kolisi Dağıttı

TİKA, Moğolistan’da 2000 Aileye Gıda Kolisi Dağıttı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ramazan dolayısıyla Moğolistan’ın farklı bölgelerinde Duha Türkleri, Tuva Türkleri, Hoton Türkleri’ne yönelik olmak üzere 2000 dar gelirli aileye gıda paketi dağıttı.

TİKA, 2000 aileye gıda dağıtımı kapsamında Kazak asıllı Moğolların yoğun olarak yaşadığı Bayan-Ölgiy Vilayeti’nde yardıma muhtaç olan ve dar gelirli 650 aileye Ramazan Ayı vesilesiyle un, şeker, sıvı yağ, pirinç, erişte, çay ve kurabiyeden oluşan gıda paketi desteği sağladı.

Gıda paketleri düzenlenen programla ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Programa TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Naci Yorulmaz, Bayan-Ölgiy Vali Yardımcısı Koneyev Sekye, 13 Köy Muhtarı, TİKA heyeti ve yerel basın mensupları katıldı.

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Naci Yorulmaz dağıtım programında yaptığı konuşmasında, TİKA olarak Ramazan ayında Müslümanların yanında bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını, TİKA'nın her yıl Ramazan ayı kapsamında birçok ülkede gıda yardımda bulunduğunu belirtti. Moğolistan’da her yıl yapılan gıda dağıtımı kapsamında bu yıl ülke genelinde 2000 gıda yardım paketi dağıtıldığını ifade eden Yorulmaz, böylesi anlamlı bir ayda Türk halkının Kazak kardeşlerinin yanında olduğunu gösterebilmesine vesile olduğu için ayrıca mutlu olduğunu belirtti.

Bayan-Ölgiy Vali Yardımcısı ise konuşmasında, zor dönemlerinde her zaman yanlarında olan TİKA’ya teşekkürlerini ileterek, kardeş Türk Halkına destekleri için minnettar olduklarını söyledi.

img-8873.jpg

img-8874.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.