TİKA ve Türk Kızılay'ının Sudan'daki Mesleki Eğitim Desteği Sürüyor

TİKA ve Türk Kızılay'ının Sudan'daki Mesleki Eğitim Desteği Sürüyor

Türk Kızılay, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Sudan Kızılayı iş birliğinde gerçekleştirilen "Geçim Kaynağı ve Meslek Edindirme Projesi" kapsamında 40 Sudanlı kursiyere mesleki eğitim veriliyor.

TİKA, Türk Kızılay ve Sudan Kızılayı iş birliğinde gerçekleştirilen Sudanlı Kursiyerlere Meslek Edindirme, Ekipman ve Sarf Malzemesi Temini Projesi kapsamında 40 Sudanlı kursiyere Hartum’da bulunan Sudan – Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi’nde mesleki eğitim verilmeye başlandı.

Mesleki eğitim atölyelerini ziyaret eden TİKA Hartum Koordinatörü Fulya Aslan, "Proje kapsamında Sudan'da 40 katılımcının tekstil, ahşap, kaynak, elektrik, iklimlendirme ve soğutma olmak üzere 5 dalda eğitim almaları, temel mesleki eğitime erişimde sıkıntı yaşayanların meslek edinmeleri sağlanmaktadır." dedi.

Sudan ve çevre ülkelerden binlerce kişi meslek öğrendi

TİKA tarafından 2013'te faaliyete geçilen, 10 atölyenin bulunduğu merkezde şimdiye kadar Hartum, diğer eyaletler ve Afrika ülkelerinden binlerce katılımcının meslek edindiklerini belirten Aslan, "TİKA tarafından, başarılı olan kursiyerlerin kazandıkları becerileri ekonomik faaliyete dönüştürmelerini sağlamak amacıyla gerekli ekipman ve sarf malzemeleri kursiyerlere hibe edilecek." ifadelerini kullandı.

"Dikiş makinesi başta olmak üzere dikişle ilgili her şeyi öğrendik"

Marangozluk eğitimi alan Reşid Muhammed Osman, "3 haftadır marangozluk eğitimi alıyoruz. Bir haftamız kaldı. Bitirdikten sonra da bu alanda devam etmeye çalışacağım. TİKA'nın vereceği malzemelerle de kendi işimi kurarak geçimimi sağlayacağım. Bundan dolayı da TİKA'ya çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Kursiyerlerden Alaa Hafız Mahmud Ömer de şunları kaydetti:

"Dikiş nakış bölümde eğitim alıyorum. Merkezden çok istifade ettik. Dikiş makinesi başta olmak üzere dikişle ilgili her şeyi öğrendik. Gömlek, şort gibi kıyafetlerin nasıl yapıldığını öğrendik. Aldığımız eğitimleri uygulamak için kendi evlerimiz de dahil her birimiz küçük de olsa bir atölye açamaya çalışacağız. Bu fırsatı bize verdikleri için Sudan Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi'ne, Türk Kızılaya, TİKA'ya ve bize eğitim veren hocalarıma şükranlarımı sunuyorum."

img-0807-620-300.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.