TİKA’dan Filistin’de Kültür Sanat Hayatına Destek

TİKA’dan Filistin’de Kültür Sanat Hayatına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyoon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Doğu Kudüs’te sanatsal ve kültürel faaliyetleri desteklemek amacıyla 2 proje hayata geçirdi.

TİKA, Filistin’de 5 farklı şehirde şubesi olan ve 1.000’den fazla Filistinli gence farklı branşlarda müzik eğitimi veren Edward Said Ulusal Müzik Konservatuarı’na (ESNCM) teknik donanım desteği sağladı. Müzik Konservatuarı'nın Ramallah şubesine son teknoloji bir kayıt stüdyosu ve Bethlehem şubesine yaylı çalgı onarım atölyesi kuruldu.

1993 yılında Birzeit Üniversitesi’nde kurulan Ulusal Müzik Konservatuarı 2004 yılında Filistin davası için yaptığı mücadele ile dünyaca tanınan bilim insanı, teorisyen ve insan hakları aktivisti olan Edward Said ansısını yaşatmak amacıyla Edward Said Ulusal Müzik Konservatuarı (ESNCM) ismini almıştı.

Yabous Kültür Merkezi'ne altyapı desteği

TİKA, Doğu Kudüs merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan Yabous Kültür Merkezi'nin, sanatsal ve kültürel etkinliklerinin daha iyi şartlarda devam edebilmesi için merkezin prova salonu, piyano odası ve soyunma odalarını yeniledi.

1995 yılında kurulan merkez, Yıllık Kudüs Müzik Festivali, Al Quds Popüler Sanat Festivali, Al Quds Hikaye Anlatma Festivali, Caz Festivali gibi müzik etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Merkezde ayrıca genç sanatçılar için Birinci Sergi ve sanat atölyeleri ile Ulusal Kültür Haftaları düzenleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.