TİKA’dan Gambiya’da Çarpık Ayak Tedavisi Gören Çocuklara Destek

TİKA’dan Gambiya’da Çarpık Ayak Tedavisi Gören Çocuklara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Gambiya'nın Brikama Bölge Hastanesinde çarpık ayak tedavisi gören çocuklar yeni Tedavi Merkezine kavuştu.

Gambiya'da çarpık ayak rahatsızlığının ücretsiz tedavi edilmesine yönelik faaliyetleri bulunan Gambiya Çarpıkayak Vakfı ile iş birliğinde Brikama Bölge Hastanesindeki tedavi alanları iyileştirildi. Hastanede daha önce tedavi için uygun bir alanın bulunmaması nedeniyle haftanın belirli günlerinde bir klinik odası ortak olarak kullanılıyordu.

Brikama Bölge Hastanesinde düzenlenen açılış törenine, T.C. Banjul Büyükelçisi Tolga Bermek, TİKA Koordinatörü Şule Bayar, Çarpık Ayak Vakfı idarecisi Ibo Camara, hastane yetkilileri, yerel basın mensupları ve aileler katıldı.

Büyükelçi Tolga Bermek konuşmasında, TİKA’nın Banjul Ofisinin kuruluşundan bu yana Gambiya’da kalkınmaya yönelik pek çok farklı sektörlerde çok önemli projeler gerçekleştirdiğini, bugün açılışı yapılan tedavi merkezi kurulumunun Türkiye ile Gambiya arasındaki kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine katkı sağladığını belirtti.

TİKA Banjul Koordinarü Şule Bayar ise, çarpık ayak hastalığının, zamanında tedavi edilmezse kalıcı sakatlıkla sonuçlanabilecek en yaygın ortopedik doğum kusurlarından biri olduğunu belirterek, hastalık mağduru çocukların yeni bir tedavi merkezine kavuşturmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Gambiya Çarpıkayak Vakfı İdarecis İbo Camara ise TİKA tarafından gerçekleştirilen proje ile Gambiya’da çarpık ayak tedavisi gören çocuklar ve aileleri için ilk kez bir tedavi merkezinin kurulduğunu belirterek TİKA’ya teşekkürlerini sundu.

Çarpık ayak engelliliğinin ortadan kaldırılması amacıyla TİKA tarafından inşa edilen 60 m² alana sahip merkez, tedavi gören çocuklar ve ailelerine modern ve hijyenik bir ortamda sağlık hizmeti sunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.