TİKA'dan Kuzey Makedonya'da arıcılığa destek

TİKA'dan Kuzey Makedonya'da arıcılığa destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kuzey Makedonya'da Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında...

LOZOVA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kuzey Makedonya'da Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında ülkenin doğusundaki Lozova Belediyesinde arıcılık ekipmanı dağıtım töreni düzenledi.

Bölgedeki 23 aileye verilen arıcılık ekipmanı dağıtım törenine TİKA Üsküp Koordinatörü Halim Ömer Söğüt, Lozova Belediye Başkanı Aco Velkovski ile arıcılıkla uğraşan vatandaşlar katıldı.

Söğüt, AA muhabirine, proje kapsamında Lozova, İştip, Karbintsi ve diğer bölgelerde arıcılıkla uğraşan çiftçilere destekte bulunduklarını söyledi.

Farklı bölgelerden vatandaşlarla bir arada olduklarını belirten Söğüt, "Türkiye-Kuzey Makedonya dostluğunu, iş birliğini gösteren ve iki ülke arasındaki bu iş birliğinin daha da ilerlere gitmesini ifade eden bir nişane." diye konuştu.

Etkinliğin sadece arıcılık ekipmanı hibesi olmadığının altını çizen Söğüt, ülkedeki bal rekoltesinin artmasına katkı sağlayacak bir çalışma olacağını dile getirdi.

Velkovski de etkinliğin Lozova Belediyesi için büyük önem taşıdığını ifade etti. Velkovski, "TİKA'nın arıcılara sağladığı bu desteğiyle belediyemizde sadece arıcılığı ve tarımın gelişmesine katkı anlamına gelmiyor, aynı zamanda belediyenin yerel ekonomik gelişimine doğrudan etki sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

Proje kapsamında her aileye arılarıyla 10'ar kovan verilecek.

Öte yandan, proje kapsamında TİKA 16 Temmuz'da Gostivar'a bağlı Zdunye köyünde de 27 aileye arıcılık ekipmanı dağıtımında bulunarak toplam 50 aileye ulaşacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.