TİKA'dan Lübnan'daki Filistinli çocukların eğitimine destek

TİKA'dan Lübnan'daki Filistinli çocukların eğitimine destek

TİKA, Lübnan'daki sivil toplum kuruluşu ULYP'nin Filistinli öğrenciler için kurduğu kampüste anaokulu açtı

ŞUF (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filistinli ve ihtiyaç sahibi diğer gençlerin eğitimi için faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Lübnan Birleşik Gençlik Projesi (ULYP) kampüsünde anaokulu açtı.

TİKA tarafından inşa edilen anaokulunun açılış töreni, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, TİKA Beyrut Koordinatörü Serhat Küçükkurt ve ULYP kurucusu Türk hayırsever Melek Nimer'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Törenin ardından Nimer, Büyükelçi Erciyes ve TİKA Beyrut Koordinatörü Küçükkurt'a inşa edilen anaokulunun sınıfını ve çocukların eğitim gördüğü diğer sınıfları gezdirdi.

AA muhabirine açıklama yapan TİKA Beyrut Koordinatörü Küçükkurt, ULYP’nin başarılı projelerini takdirle izlediklerini belirtti.

ULYP'nin kendilerinden istediği desteğe dair Küçükkurt, "ULYP’nin talebiyle ilgili olarak kampüse yaptığımız ziyaret sırasında gördük ki daha önce kullanılan anaokulu binasında ancak 25 öğrenci eğitim alabilmekte, bu kapasite yoğun ilgi sebebiyle yetersiz kalmaktaydı. Bizde ULYP'nin başvurusu sonucunda öğrenci kapasitesinin arttırılması için ihtiyaç duyulan bir ek bina inşa ettik." dedi.

Küçükkurt şunları kaydetti:

"TİKA olarak bir bütün olarak gördüğümüz Lübnan toplumunun din, mezhep, etnik köken ayrımı yapmaksızın tüm kesimlerinin yanı sıra, burada bulunan ve ihtiyaç sahibi olan Filistinli gruplara yönelik de zaman zaman hayata geçirdiğimiz projeler aracılığıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye olarak Filistinlilere, Filistinli mültecilere, mülteci meselesine bakışımız belli. Geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik böyle bir projeyi hayata geçirmekten dolayı mutluyuz."

- TİKA'nın desteği öğrenci sayısını artıracak

Türk hayırsever Nimer de anaokulu projesinde şu anda 25 çocuğun eğitim gördüğünü ve TİKA'nın yardımıyla bunun 50 öğrenciye çıkacağını vurguladı.

"TİKA'nın sayesinde anaokulumuza gelen çocukların sayısı iki katına çıkacak ki bu bizim için büyük bir şey" diyen Nimer, "Şu anda bulunduğumuz kampüsümüze çeşitli programlarımızdan faydalanmak üzere haftada 600 çocuk, genç ve kadın geliyor. Bunlar Filistinli, Suriyeli ve ihtiyaç sahibi Lübnanlılardan oluşuyor. TİKA'ya bize sağladığı bu proje nedeniyle çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Erciyes ise ULYP'nin eğitim konusundaki çalışmalarına vurgu yaparak, "Bu sivil toplum kuruluşu, Filistinli ve Lübnanlı çocukları, okul sonrası bu kampüste toplayarak çok çeşitli programlar sunuyor. Ayrıca Suriyelilere de yardım ediyor olması bizim de ilgimizi çekti. TİKA ve büyükelçilik olarak Nimer'in başkanlığını yaptığı bu kuruluşa yardım kararı aldık. Bu çerçevede TİKA bir anaokulu yaptı." dedi.

- TİKA'nın Lübnan'daki projelerinin maliyet 32 milyon doları aştı

Büyükelçi Erciyes, TİKA'nın Lübnan'da önemli projelere imza atmaya devam ettiği belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"TİKA bugüne kadar Lübnan'da toplam maliyeti 32 milyon doları aşan 100'ün üzerinde proje gerçekleştirdi. Projelerimiz tüm Lübnan halkına ulaşacak şekilde planlanıyor ve önümüzdeki dönemde de devam edecek."

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.