TİKA’dan Pakistan'da sağlık ve eğitime destek

TİKA’dan Pakistan'da sağlık ve eğitime destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), sel felaketinden etkilenen Pakistan’da sağlık ve eğitim desteğinde bulundu.Başkent İslamabad'da...

İSLAMABAD (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), sel felaketinden etkilenen Pakistan’da sağlık ve eğitim desteğinde bulundu.

Başkent İslamabad'da "Muslim Hands" yardım kuruluşuna ait İslamabad Mükemmeliyet Okulu'nda düzenlenen törene Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı ve davetliler katıldı.

Paçacı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Pakistan arasındaki işbirliği, kardeşlik ve koordinasyonun emsalsiz olduğunu belirterek bundan memnuniyet duyduklarını söyledi.

İhtiyaç olan her anda Türk halkının Pakistan'ın yanında olduğunu ifade eden Paçacı, Pakistan'da yaşanan sel felaketinde Türkiye'nin yardımlarına atıfta bulundu.

Paçacı, TİKA'nın yaptığı projelerin Ankara'nın İslamabad'a devamlı desteğinin bir işareti olduğunu vurgulayarak, bu yardımların süreceğini kaydetti.

- TİKA'dan eğitim ve sağlık projeleri

TİKA İslamabad Koordinatörü Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 700 öğrencinin eğitim aldığı İslamabad Mükemmeliyet Okulu'nun bahçe ve oyun alanında tadilat ve çimlendirme desteğinde bulunduklarını, okula kimya laboratuvarı kurduklarını söyledi.

Sel felaketinin yaşandığı Pakistan'ın çeşitli bölgelerinde sağlık hizmetlerindeki aksaklıklara işaret eden Balcı, afet bölgelerinde gezici sağlık taramalarının yapılmasının önemine dikkati çekti.

Balcı, Muslim Hands yardım kuruluşunun talebi üzerine sel bölgelerinde kullanılmak üzere Pakistan’a sağlık ünitesi hibe edildiğini ifade ederek, “Yaklaşık 6 metre uzunluğundaki platform üzerinde 2 muayene odası, sağlık ekipmanlarıyla jeneratör ve su tankı bulunuyor.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.