TİKA'dan Sırbistan Boşnak Ulusal Azınlık Konseyine ziyaret.

TİKA'dan Sırbistan Boşnak Ulusal Azınlık Konseyine ziyaret.

NOVİ PAZAR (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik ve beraberindeki heyet, Sırbistan'da Boşnak nüfusun...

NOVİ PAZAR (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik ve beraberindeki heyet, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük kenti Novi Pazar'da bulunan Sırbistan Boşnak Ulusal Azınlık Konseyini ziyaret etti.

Çevik, ziyarette yaptığı açıklamada, 30 yıldır faaliyet gösteren TİKA'nın, Balkanlar ve Doğu Avrupa'da 5 binden fazla projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

Sosyal, kültürel, ekonomik ve sağlık alanlarında projeler ürettiklerini aktaran Çevik, Sancak bölgesi halkına, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türk halkıyla gösterdiği dayanışma için teşekkür etti.

Sırbistan genelinde 2010'dan bu yana faaliyette olduklarını ve 350'den fazla proje yürüttüklerini aktaran Çevik, "Okul inşaatları, sağlık ocaklarının yapımı, geçen yıllarda buranın yaşamış olduğu sel felaketinde evini, eşyalarını kaybedenlere destek mahiyetinde evlerinin tadilatlarının gerçekleştirilmesi, tarihi eserlerin restorasyonuna destek verilmesi konusunda projeler hayata geçirdik." dedi.

Çevik, TİKA'nın yaptığı çalışmalarda din, dil, ırk ayrımı yapmadan her toplumun kalkınmasını desteklediklerini belirterek, şunları ifade etti:

"Boşnakların burada bugüne kadar büyük fedakarlıklar sarf ettiklerini gördük ve bu başarının devam etmesi için karşılıklı sevginin, saygının önemli olduğunu; toleranstan ziyade dinlere, dillere saygılı gösterilmesini istedik. Saygı göstererek biz bu coğrafyada 500 yıl yaşadık ve aynı saygının devam etmesini arzu ediyoruz. Boşnak kardeşlerimizin de aynı ölçüde bu saygıyla yaşadığını gördük. Her şeyden önemlisi buradaki Boşnak kardeşlerimizin birlik ve beraberlik içerisinde hem kendilerinin kalkınmasına hem de ülkenin kalkınmasına destek verecek şekilde çalışmalarını arzu ettiğimizi kendilerine ifade ettik. Birlik ve beraberlikle inşallah daha zor günleri de aşacağız."

Sırbistan Boşnak Ulusal Azınlık Konseyi Başkanı Misala Pramenkovic ise projeler konusundaki fikirlerini gelen heyete sunduklarını ve yoğun bir işbirliği içinde çalışacaklarını söyledi.

Ziyarette, TİKA Belgrad Program Koordinatörü Mehmet Mete Anaç da hazır bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.