TİKA'dan Sudan'daki Türk Hastanesine Kapasite Artırma Desteği

TİKA'dan Sudan'daki Türk Hastanesine Kapasite Artırma Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sudan'ın başkenti Hartum'daki Kalakle Türk Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisine tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

Yenilenen servisin açılışına Sudan Egemenlik Konseyi Üyesi El Hadi İdris, Hartum Valisi Ahmed Osman Hamza, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, TİKA Hartum Koordinatörü Fulya Aslan, hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Egemenlik Konseyi Üyesi İdris, açılışta yaptığı konuşmada, "Sudan devleti, Hartum Valiliği ve TİKA olarak yanınızdayız. Bu vesileyle Türkiye devletine ve TİKA'ya hususiyle teşekkür ediyorum." dedi.

Büyükelçi Çobanoğlu, "TİKA, ülkemizin insani dış politikasının bir enstrümanı aslında. 2006 yılında TİKA buradaki ofisini kurduğundan bu yana Hartum dâhil Sudan’ın 18 eyaletinin tamamında önemli projelere imza attılar. Sudan halkına çok geniş bir yelpazede çok somut katkıları oldu." dedi.

Bunların hepsinin Sudan halkına doğrudan dokunan, etki yapan ve karşılık beklemeden yapılan projeler olduğunu belirten Çobanoğlu, bu durumun projeleri daha da değerli kıldığını ifade etti.

TİKA Hartum Koordinatörü Aslan da Sudan'da şimdiye kadar tarım, sağlık, hayvancılık, eğitim, restorasyon, sivil ve idari altyapıların geliştirilmesi gibi birçok alanda 750’den fazla proje gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Aslan, proje kapsamında yetersiz fiziki koşullarda hizmet vermeye çalışan Yenidoğan Yoğun Bakım Servisinin iki servis odası, anne-bebek bakım ve idari odalarının tadilatının gerçekleştirildiğini ve bebek kuvözü, fototerapi cihazı, yenidoğan radyan ısıtıcı gibi yenidoğan yoğun bakım servisinin temel ihtiyacı olan medikal ekipmanların temin edildiğini sözlerine ekledi.

Proje ile sınırlı sayıda hastaya hizmet veren ve ekipman yetersizliğinden dolayı bazı hastalıkların tedavi edilemediği servisin kapasitesinin ve hizmet kalitesinin artırıldı. Böylece erken doğmuş (prematüre) bebekler ile zamanında doğmuş ancak enfeksiyon gibi çeşitli sağlık problemi yaşayan bebeklerin modern ve sağlıklı koşullarda takip edilmesi ve tedavisinin yapılması sağlanmış oldu.

aa-29666251-620-300.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.