TİKA’dan Tunus’a Tıbbi Cihaz Desteği

TİKA’dan Tunus’a Tıbbi Cihaz Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tunus’un en büyük ikinci kenti Sfaks’ta bulunan Hedi Şaker Üniversite Hastanesi’ne böbrek yetmezliği hastalarının tedavisinde kullanılmak üzere mobil hemodiyaliz ünitesi temin edildi.

Sfaks’da 1926’da kurulan Hedi Şaker Hastanesi, Kayravan, Sidi Buzid ve Kasrin şehirlernden gelen hastalara da hizmet veriyor.

Bünyesinde bulunan nefroloji servisinde yeterli cihaz olmadığından hastaların geri çevrildiği bildirilen hastanenin kapasitesi, TİKA tarafından sağlanan hemodiyaliz ünitesi ile arttırıldı.

Proje sayesinde, mevcut kapasiteye ek olarak günde en az 4 seansın daha gerçekleştirilmesi ve haftada 25 ila 30 arasında hastanın tedavi edilmesi hedefleniyor.

Sağlık alanında 15 proje ve faaliyet gerçekleştirildi

TİKA Tunus Koordinatörü Ali Fuat Cebeci, sağlık hizmetlerine erişimin en zaruri ihtiyaçlardan biri olduğunun altını çizerek TİKA olarak bu alanda hassasiyet ve özveri ile çalıştıklarını belirtti. Tunus’ta sağlık alanında bugüne kadar 15 proje ve faaliyet gerçekleştirdiklerini söyleyen Cebeci, Monastır ve Sidi Buzid vilayetinde iki farklı sağlık projesi üzerinde çalıştıklarını aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.