TİKA'dan Ukrayna'da Hasar Gören Üniversitenin Onarımına Destek

TİKA'dan Ukrayna'da Hasar Gören Üniversitenin Onarımına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan, savaş sonucunda hasar gören Taras Şevçenko Ulusal Kiev Üniversitesi'nin cam ve çerçevelerini taktırdı.

TİKA tarafından Kiev'in merkezinde bulunan Ukrayna'nın en köklü üniversitelerinden olan Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesinin savaş sebebiyle zarar gören cam ve çerçeveleri onarıldı.

Ulusal öneme sahip tarihi ve mimari anıtları olan Filoloji Enstitüsü, Kimya Fakültesi, ana eğitim ve kütüphane binasında tadilat gerçekleştiren TİKA, hasar gören kapıları yenileri ile değiştirerek dış cephede iyileştirme çalışması yaptı.

Elektrik kesintileri sebebiyle verimli çevrim içi eğitim alamayan ve aralarında Türkoloji Bölümünün de bulunduğu Filoloji Enstitüsü öğrencileri için yüz yüze eğitime elverişli bir ortam oluşturuldu.

Tamamlanan çalışmanın ardından üniversitede düzenlenen açılış törenine; Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Rektörü Volodimir Bugrov, TİKA Ukrayna Koordinatörü Cüneyt Esmer, öğrenciler, gazeteciler ve diğer davetliler katıldı.

Törende konuşan Bugrov, savaş sonucu üniversitenin cam ve çerçevelerinin zarar gördüğünü hatırlattı. Bugrov, kış gelmeden önce cam ve çerçevelerin Türkiye'nin desteği ile yenilendiğini belirterek, Türk hükümetine ve halkına teşekkür etti.

Türkiye'nin gerçek bir dost olduğunu kaydeden Bugrov, "Üniversitemizin fahri doktora unvanına sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Üniversite bünyesinde Türk Enformasyon ve Araştırma Merkezi, Kırım Tatar Kültür Merkezi, Türk ve Kırım Tatar Tarih Araştırma Merkezi, Simültane Tercüme Eğitimi Laboratuvarı ve akıllı sınıf kurulumu ile bilimsel faaliyet ve konferanslara da destek sağlanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.